10 October 2011

Berjimat untuk PRE-WEDDING anda

hasil tangan Lady D at 7:33 PM 0 kate-kate semangat Links to this post
Assalamualaikum dan Selamat pagi!!!!...tanda seru tak bermakna ianya adalah pekikan ye..ianya adalah keterujaan..^_^

harini hari selasa kan..boleh tak nak jump terus hari ahad..hehe..hari ahad ni kami nak pergi berjimba sambil shoot pre-wedding...ate memang menggelabah..awal lagi kot..tapi tak salah pon buat awal kan..barula namanya Pre-wedd...^_^ actually, aku perlukan gambar-gambar ni untuk buat kad jemputan dan banner...dan juga Guest Book..tu yang buat cepat skit..untuk guest book..aku DIY je..design da siap..tinggal gamba tu je...nanti da siap aku tayang kat sini ye..

berbalik pada Pre-wedd kami..ianya akan dijayakan oleh FotoBesiKarat..tempat, aku masih pikir lagi..yang hado dalam kepala ni Bukit Cahaya Sri Alam..tapi another option is Putrajaya...by this Thursday baru aku akan reconfirm...haish..nak pilih tempat pon susah...ni la dugaan..(padahal memang gedik, tak yahla nak salahkan dugaan pulak)..+_+

kenapa aku kata jimat??...okie untuk 1 hr session only RM50 ok..saya ulangi RM50 SAHAJA!!..teserlah kebatakan aku...sila abaikan...mereka tengah buat promotion..tu yang murah tu...bukan untuk pre-wedd je tau ade macam-macam..: (En. Besi Karat, mintak izin copy ye..^_^)




OUTDOOR PHOTOSHOOT PROMOTION!!

:baby / kid


:family:couple:maternity

:self potrait:pre-wedding:post-wedding

*RM50 / hour.shoot and burn.

*valid within Kuala Lumpur area only


ha...murah tak murah la kan...so apelagi..sila lah rajin kan diri anda untuk menjelajah FB mereka di SINI..promotion ni valid till end of this year...so..jangan lepaskan peluang anda! pesanan ini di bawakan khas untuk bakal-bakal pengantin macam saya...^_^

08 October 2011

Excited dengan KAD JEMPUTAN

hasil tangan Lady D at 7:42 AM 0 kate-kate semangat Links to this post
hello Gorgeous !! sekalian...=)

tetibe mood menulis datang memalam ni..rase nak membebel, tapi tak tahu nak bebel kat sape..so silela relakan diri jadi mangsa saya..haha...actually, xde pape sangat pon lagi progress untuk majlis aku...tapi semalam da beli something untuk buat centerpiece..yang tu aku akan DIY nanti...akan aku cerita di lain episod ye..tUUNNgggguu..^_^

okie berbalik pada keterujaan aku terhadap kad jemputan aku...actually, tak tempah pun lagi...what the?!~...okie...cuak dalam teruja ye...da tinggal 2 bulan lebih, kad tak tempah lagi..masih dalam proses perbincangan dengan abang LOVELYBERRYZ. kad jemputan aku dapat harga yang terbaek sekali...cewah~..excited sbb dapat jimatkan cost pada tempat yang sepatutnya..sebab, before this aku da booked kad kat satu tempat ni..aku rase da murah dah untuk rm0.70/pc...pastu selepas survey...ade yg lebih murah ye..dengan rm0.70, aku dapat kad jemputan + kotak untuk doorgift....FYI, kotak tu kotak besar yang orang selalu jual rm0.90/pc..so tersangatla under budget..even aku bukan keluarkan duit sendiri, tapi 1 sen duit ayah aku pon amatla bermakne pada aku...

kad yang aku pilih simple je...cukuplah sekadar dapat inform semua orang yang AKU NAK KAWEN!!!...excited ok bile sebut ayant tu..hahaha..mood kawen sudah datang~~

Rupa kad aku akan update di lain episod, skali dengan kotak doorgift tu ye...barang untuk letak dalam kotak da survey ptg tadi...mybe next week kami pergi ambil di kedai tu...excited sebab dapat apa yang aku nak...^_^

*untuk B2B sekalian...cubelah terjah website lovelyberryz tu...boleh saving tau~~~siyes murah!!



03 October 2011

Pelamin seperti Angan-anganKU

hasil tangan Lady D at 11:34 PM 0 kate-kate semangat Links to this post
Pelamin..oh pelamin...agak-agak kalau aku seru-seru die...die datang tak dengan rupa yang seperti aku bayangkan?...aku nak dia datang dalam rupa macam ni:




cantik kan??...tersangatla gojes!..aku suke!!!!! nak like 5000kali.....sambil lompat-lompat bintang~~~ lantaklah korang nak kate aku batak pon tape..silakan...+_+...pada tuan punya gamba maaf ye tak bagi back link sebab da lupa ape pemiliknya..sudah lama sangat mengskodeng ( dalam bahasa pasar)....tapi ini hanya angan-angan kan..so...wake up!



Ini pon tak hengat siapa punya gambar...saya pinjam ye...just nak review je...yang pelamin ni sangat cantik (ini ayat bodek)....sukeee!!..aku memang nak pelamin tiang roman tu..da lame ngidam...sian mak nox!





Kalau yang ini memang cantik! gojes 2 kali!...+_+..gamba ni memang secara jujur aku tak tahu apa punya..sebab member aku puan pinggu yang bagi...pelamin idaman die katenye..hehe...tapi memang cantik..cume aku rae kawaan dia cam kecik sangat..kang kawan-kawan aku nak posing-posing ade pulak yang hilang bunga dua tiga pasu...haha


Ha.....yang ni memang sangatla tergojes dan terlelegant!! suke gile okey!..pelamin ni jangan pulak nak buat-buat tak tahu sapa punya..memang nak kene kejar dengan bunga pahar...ini salah satu daripada koleksi pelamin Butik Pengantin Idaman Jelita...tetibe rase nak naek pelamin sekarang!...ko memang gatal dayah!..


nampak tak..mate aku da rambang da..ni baru aku menggoogle dua tiga senduk da nak terjuling mata aku ni...tapi aku da jumpa apa yang aku nak...

Owh, My Pelamin!!..aw~~~

psssttt:::::::clue:: aku nak yang cantik, simple, dan elegant

kita tunggu~~~~

02 October 2011

BERITA BAIK UNTUK BAKAL-BAKAL PENGANTIN YANG GORGEOUS

hasil tangan Lady D at 7:27 PM 0 kate-kate semangat Links to this post
Ya, berita baik ini untuk anda semua...dan untuk kita...^_^

Macamana dengan perjalanan persiapan perkahwinan anda?..20%? 30%? 50%? 80%?...or..belum buat apa-apa lagi?...jangan risau okey..sebab ada seseorang yang betul-betul prihatin dengan keperluan bakal-bakal pangantin macam kita ni.. Yela..kita ni sibuk..macam-macam nak kena pikir, and kadang-kadang sampai tak cukup masa kan..so..you can find EVERYTHING yang you all perlukan di sini:


bagi vendor-vendor pengantin stuff pulak..anda pun boleh mengiklankan perkhidmatan dan juga produk anda di sini..yang penting FREE okey...sila-sila..jangan malu-malu ya...

Untuk Ex-B2B, anda pun boleh iklankan barang-barang anda yang ingin anda sewakan atau jual selepas majlis anda...rugi kalau simpan and peruk sahaja kan...kalau advertise kat sini boleh tambah-tambah duit poket kan...

okie...selamat maju jaya dalam membuat persiapan hari bahagia anda ye...

^_^
 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting