23 September 2011

UJIAN SARINGAN HIV

hasil tangan Lady D at 12:22 AM 1 kate-kate semangat Links to this post
Assalamualaikum....and salam Jumaat ye semua...

Selain mak andam...tempah khemah...kad jemputan...Ujian Saringan HIV ni adalah element paling penting sebelum kita boleh berkahwin..sebab time nak hantar borang-borang nikah tu..perlu attach keputusan HIV test ni skali..so jangan ambil mudah sampai terlupa nak buat ye...hehe..ingatan untuk semua..^_^

Ramai yang kata HIV test ni valid 3 bulan je...tapi time aku pergi kursus kawen tu ustaz-ustaz tu kate 6 bulan..tak tau nak dengar yang mana 1..so aku tanya je klinik...so confirm 6 BULAN....



Disebabkan date majlis aku dalam 3-4 bulan lagi...uhui~tetiba rasa bahang hari raya nye..hehe...aku pun mengajak En.tunang pergi buat HIV test ni...alang-alang beliau masih kat sini...so aku pon ambil cuti hari Isnin lepas..(saje mintak cuti sebab lepas buat HIV test boleh jalan-jalan..pandai kan aku..haha)..ada sesetengah pasangan tu tak ambil cuti pon sebab test ni sekejap je..tak lama pon..bergantung pada Klinik Kesihatan (KK) yang u olls pergi. 

Pastikan pergi KK yang BERDEKATAN dengan rumah u olls ok..sebab kang tak pasal-pasal macam kes kami, dalam pukul 2.00ptg kami dengan niat suci dan ikhlas pergi ke KLINIK KESIHATAN PENDAMARAN akak tu suruh buat kat tempat laen...padahal, member kitorang yang kerja situ yang suruh datang buat kat situ...Aku duduk di Shah Alam, en. tunang duduk di Klang...so tak boleh buat kat situ...dengan hati yang sedikit panas dan sesambil mulut aku membebel..kami pon naik kereta nak balik...tup-tup..kawan kami call~~ die pergi solat kejap tadi..die suruh kami datang semula..dia dah ambilkan borang siap nombor lagi..alhamdulillah...lega~~~

Lepas tu dengan semangat nye isi borang...sikit je details dalam tu..untuk negeri SELANGOR, kita tak payah susah-susah pergi ke JAIS ambil borang HIV test ni..tapi untuk negeri lain aku tengok kene pergi ambil borang kat jabatan agama Islam dulu..depends on area la..ok, siap je isi borang kami kene masuk dalam 1 bilik utk ambil darah...nampak je nurse tu kuarkan jarum..aku da pening da...weng2...tapi aku tak pandang pon time die cucuk....takOOT~~+_+..heheheeh...

Lepas da ambil darah, kene hantar darah pergi makmal..ni makmal mereka...

sile paham...gambar tak berapa nak jelas...sebab gambar curi-curi..hehe

okie...dapat je keputusan..pergi kaunter untuk bayar..RM1 je ye per person..jangan bagi duit besar-besar..kang diorang takde duit tukar...hehe...then, kene pergi bilik doktor pula...ambil tandatangan dan pengesahan...

lepas tu....tadaaAAAA~~~ settle!!


ini la rupenye...saya dah! anda dah??...ececeh..berlagak plak..^_^

*ppsstttt...actually, kat borang ni takde pon tulis positif or negatif..tapi agak-agak lepas tu kire negatif la ek..hehe...mmg konfiden..

 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting