28 March 2011

~ROAD 2b A WiFE~: kURsus Kahwen KAMI

hasil tangan Lady D at 12:05 AM 0 kate-kate semangat Links to this post
~ROAD 2b A WiFE~: kURsus Kahwen KAMI

27 March 2011

kURsus Kahwen KAMI

hasil tangan Lady D at 11:34 PM 0 kate-kate semangat Links to this post
Assalamualaikum dear......hehe, terase cam baik lak pas g kursus 2 ari ...=) sy da dpt sijil kursus pra-perkahwinan sy!..(awat skema  benor)..hehe...tu yg paling terpenting..pasni da le kawen!..haha..gatal!..=) kat sini ingin aku kongsikan cte kursus kawen kami yg xbape la menarik sgt..tp rase dptla kot membantu kengkwn yg belum pg spy rse comfortable nk g nanti...firstly ni butir-butir kursus kami:

Tarikh     : 26-27 Mac 2011
Tempat   : Pejabat Agama Islam Daerah Kuala Langat

Hari Pertama:

ni la gamba yg di tgkap scare sorok2..makenyenampak pale2 org je..=)


patotnye kami kne ade kat sne kol 7.45 pagi..coz kami lom daftar lg..nk dafter on the day je...tetapi, kisah lucunya~ kol 7.45 pagi, en. tunang xtibe lagi depan umah sy!...huhuhu~..menggelabah la kn..mane x nye..1st time ni nk g..nervous gitu...cewah..dengan selambenye die smpai depan umah aku kol 7.55 pagi...aku ingat die nk g kelas yg next week...haha, kate2 perli dr aku..;)..masuk je dlm kete, die ckp: pakai tali pinggang... wah..takotnye..cam nk drift lak..tp kalo da lmbat camtu pape pn le tjadi..hehe...so dgn pecutnye die bwk kete..smpi sijangkang, kami pick-up sorg mmber die...so, al-kisahnye kami g be 3 je..xdela rombongan cik dayah ke kursus kawen..ate ritu die ckp ramai nk ikut cam ramai sgt la kn..huhu~

kami sampi je kt sane, kaunter pendaftaran hampir tutup..yela mane x nye sampai kol 8.30 pagi...huhu~..
klaka2...tp xdela lmbt sgt pn sbb bile kami masuk dewan..tgh taklimat, ceramah xstart lg..=) untuk hari ptame ade 4 sesi ceramah..naek bengkek gak la pinggang aku nih...kerusi tanpe meja, so wat kaki kte terkontang-kanting...huhu~ siyes! lenguh gile...ceramah hari ni ok je..best...tp xsume la..de gak penceramah yg wat aku mnguap xhenti2..de yg wat gelak nk pecah perut pn ade..tp aku cam memalu la sket kn...kne control ayu sket..sbb nk jd pngantin kn..ecece~...ceramah2 yg diberi mmg berguna untuk kite B2B..coz sgt2 memberi kte ilmu pengetahuan and kalo dtg ngan pasangan lebih ok sbb pe yg kte dgr die pn akan dgr skali so xdela becanggah pendapat time nk bebincangkn....cramah tentang akidah n ibadah, kasih syg, tanggungjwb, nikah cerai...sumela...aku mmg try utk bg spenuh perhatian..tp time ngantuk tu..mmg xle bla..nk dgr pape pn xmasuk..ngeh2....sesi hari ptame tamat pade pukul 5.30ptg....

sebelah xde org..kite gunekan fasiliti sebaiknye ok!...heehee

Hari Kedua:

hari  ni kami smpai awl skitla dr smalam walaupn xdela seawal org len...tp kami bjaye smpai sebelum sume org masuk dewan....peace!..=)...tp pagi ni mmg aku rase ngantuk yg teramat sgt..mlm smalam pn kol 10 aku da tdo..sedar2 da subuh....sgt penat..so pg ni aku bwk bekal air..ala2 backup bile aku ngantok t..le wat tambah2 oksigen kt otak kn..=) mmg seperti yg aku jangkekan..penceramah pegang mike je aku da stat nguap2 da..tp mmg pn sbbnye ceramah tu disampaikan xbp menarik so sume org dlm dewan ngantok...hari ni juz ade 3 ceramah...semua berkaitan ngan pengurusan kewangan,kesihatan dan konflik...aku try sebaik mungkin tuk adapt mende tu sume coz mmg ngantok sgt..n bosan..huhu~..tp xpe, mungkin da topik tu yg bosan kn..hehe...tapi hari ni la yg plg bes coz kursus da abes! yea!......sesi arini abis awal sket dr smalam kol 4.30 ptg........

otw balik....

die xtau pon yg aku de snap pic die..kui2~

kami singgah di pasar johan setie..tapau ayam goreng n tongking ayam (feveret)...lalala~..dgn sng ati...=) lega rasenye da settlekan 1 perkare.......*tapi rase takot lak nak kawen pas dgr ceramah..huhu~



~ Selangkah lagi menuju gerbang perkahwinan~
Aja2 Fighting!!







23 March 2011

HanTARAN Part I..

hasil tangan Lady D at 9:18 PM 2 kate-kate semangat Links to this post
hari ni aku nk cte sal hantaran tuk majlis aku t...cepat sgt ke nk cte sal hantaran???...xkot ek...ikut sukele bile kte nk cite kn...hehe..ok, progress utk hantaran, aku da beli dulang..waaaa xcited gitu..=) aku beli yg murah2 je..fyi, dulang ni berharge tidak lebih dr RM5..sgt murah kn..tu yg aku perlukan~...pade aku slagi le jimat, kite jimatkan..xyah membazir2 sgt..dulang ni actually, mak aku yg belikan kt melaka, nmpak cam steel tapi plastik je.... Before ni makcik aku ade beli dulang camni, tapi patern die len sket..sbb dulu xbyk pilihan, skang da byk..so ni yg ala2 latest la kt kedai tu..aku bepikir2 nk spray jd kaler putih dulang ni..agak2 ok x?...haha..kne spray dlu bru tau hasilnye kn..

ni la dulangnye:: beli 10 pcs je, bapak aku kate kalo xcukup, t g beli lg..waa..jauh tu nk g..=)

ni aku amik gamba sekeping..

aku plan tuk beli bunge artificial je..sbb mls nk menggubah fresh flowers, pahtu modal pn lebh kurg je kn..bek pakai artificial...bunga aku akn beli kaler pink and oren..nk bg meriah..hehe..lgpn da decide, hantaran dr pihak aku akan bertemakan pink n oren..and drp side lelaki akan bertemakan coklat and kuning...so dlm imaginary aku...hantaran aku akan berupe begini..huhu~ ate xcited bonar sebelum buat.. takot xjadi je..hehe


ini adalh bayangan semate2::hasil sebenar kne tungguUUU

harap2 jadi la ea...so maybe dlm bulan April, aku le settle kn hantaran kot...settle dulang dulu la...brg2 tu En. Tunang xbg beli lg..die kate awal sgt..t da nk dekat br le beli..huhu~...barang2 nk letak atas dulang????...pe ek...kami da decide untuk pilih brg msg2 pe yg aku nk atas dulang aku ye??..hurmm..mybe xbyk sgt kot..ate niat di hati nk wat simple2 je..ni yg ade dlm pikiran skang:

1. Duit hantaran ( of coZ)..tetibe bling2~..mate RM la katekan..hehe
2. Lappy...........................memandangkan lappy aku da nk rosak, aku decide tuk gantikannye atas dulang nanti..huhu~ (berangan lebey)
3. Handphone...................Ni msh dlm perancangan sbb aku mmg se nk pakai Hp yg org belikan..hehe (tetibe              rase bemakne sgt...cewah)
4. Handbag.......................yg ni mmg cam ala2 wajib kn setiap kat setiap hantaran pompuan
5. Purse.............................ni xsure lg..tp rse cam nk..=)..wink2..
6. Kasut............................yg ni pn cam wajib gak
7. Jam Tangan....................
8. Perfume...........................

p/s:: harap mende2 ni xsusahkn En. Tunang...hehe

tu je kot yg aku se penting...pahtu yg len2 t tambah ngan makanan je...sbb aku ni keturunan Jawe..so mmg makanan banyak sket...lgpn cam xbes je kalo bg makanan sket2 kn..t sian spupu2 aku yg kecik2 tu sik tggu je tepi dulang..hehe ( aku ni cucu sulong, so aku xde ank sdare...spupu pn ramai yg kecik2 lg)....

Okie,,,,sekian tuk hantaran part I...nanti pas aku da makeover dulang hantaran aku..aku akan update lg...n mungkin aku akan tunjuk baby step tuk decorate hantaran nanti..kire cam deco besame eric tuh...hehe..murah ati kan aku ni..ececece..puji diri sendiri laks...okie..c u all next time...=)



~Selangkah menuju gerbang perkahwinan~



08 March 2011

6.KHEMAH:: nak bertema la bagai~

hasil tangan Lady D at 5:58 PM 0 kate-kate semangat Links to this post
hello all!...rase rindu laks lame x post pape kat cni...cam aura nk jadi pengantin ilang sket2 dek keBZan yg xabis2..huhu~actually...progress cam bese..still lg survey n wat budgeting tuk The Day...de several mende yg aku da kasi setel..tapi lom update kat cni...xpe..time 2 time aku akan update k...skang ni mak aku da booked khemah tuk majlis aku tu....so far amik 10 khemah tu includes tuk khemah rewang sume...tapi lom decide tuk wat pelamin kt dalam or kt luar...if wat pelamin kt dalam da le jimat 1 khemah!...huhu~...see...(aku suke kn penjimatan!)...lg 1 le jimat tuk khemah makan beradab...coz plan nk wat kt anjung rumah je...so, total khemah lom finalize g...juz booked je..coz tuk bulan 10-bulan 11..da nk penuh da....apesal ramai sgt nk kawen ni???...huhu~...

khemah da ade...............tp de probs lg...pe kes??...tema yg aku nk lak xde!..eee...geram lak rase...tp peslh kalau die wat lgsir bru tuk khemah aku kn?...t le pakai lg pe?...huhu~...so aku tgh bepk....kang susah2..aku pakai kanopi nih..xyah sesusah pk sal langsir...huhu~




amacam???...ade bran?!...haha...pas bce entry ni msti kengkwn takot nk dtg..=) jgn takut ye sume...bile tukar kanopi ni..theme aku pon akan tukar gak...The Advanture Wedding of  The Year....pahtu..kengwkn pn xyah sesusah pakai cecantik..coz pakai jersi n track bottom pn da ckup smart da time tu...haha~..lawak2...tp blh di ketengahkan gak aku se idea ni kn..mungkin taun 2020 nanti kot...=) .....

So...aku kategorikan..bab khemah ni sparuh setel la...sbb sal langsir tu kn..tapi xpe..aku de plan B...cane pn..aku akan pastikan..pe yg aku nk dapat!..haha..bekate2 dgn penuh kepastian yg xbrape nk pasti lg....huhu~


~akan Melangakah terus menuju Gerbang Perkahwinan~
(aku mmg suke putar belit ayat, maksudnye sme je sbnarnye!...peace!..)
 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting