30 December 2012

CABARAN BREASTFEEDING

hasil tangan Lady D at 9:09 AM 6 kate-kate semangat Links to this post
Sejak jadi mommy ni...banyak pulak isu berkenaan ilmu ibu dan anak yang nak diluahkan..so nak tak nak korang hadap je la ye...jangan muak dah la..bagi can sikit kat blogger yang suam-suam kuku ni...ngeh2..
 
 
Memang niat aku untuk fully bf my baby masa mula-mula pregnant lagi..sebab banyak yang aku baca pasal bf ni...sebab susu ibu adalah susu yang terbaik untuk anak kita....dari susu ibula anak kita akan dapat antibodi, daya kecergasan fizikal dan perkembangan otak yang baik..semua tu datang dari susu ibu. Dan dengan semangatnya aku tanam azam untuk fully bf my baby and rasa ianya semudah A B C...cewah!

So, bila baby da lahir and depan mata...dan my BF journey pun bermula.....dan ianya tak semudah yang aku sangke...masa first time bf Saif kat hospital (after give birth) aku rasa ok je..and teruja sebab rasa comel je bila si kecil yang baru lihat dunia ni da pandai cari cik B mommy die..and pandai pulak tu sucking....hikk~ beblushing~~~ tapi..lepas sehari, dua hari..dan hari-hari yang seterusnya....rasa macam nightmare..(tak baik kan bila cakap camni..tapi ni honestly from bottom of my heart...pada awalnya...)
 
Sebab?...sebab cik N kat cik B tu melecet and berdarah....sedih, pedih dan SAKIT ok...sampai rasa macam tak nak bf Saif..tapi sian kat dia sebab dia lapar and nak susu...bila dia start nangis nak susu, aku da start buat muka sedih sebab tak tahan sakit...setiap kali bagi susu kat dia memang aku istighfar banyak-banyak supaya diberi kekuatan dan kesabaran..sebab sakit bersalin aku boleh lalui, mesti sakit ni pun aku boleh...(memang macam professor motivate diri sendiri!, perasan lagi!..huhu)..papa Saif pun selalu akan duduk sebelah aku and bagi moral support...(huhu, terharu!)..bila aku share dengan aunty aku..dia kata lepas sebulan nanti ok la...so jangan risau..awal-awal je macam tu...so aku pun relakan diri dan bersabar je la...bila time sakit tu macam-macam aku letak...petroleum jelly la, pastu bidan yang urut aku tu kate letak planta (majerin) la..tapi sama je...aku suggest kan ubat "SABAR"..confirm tak sakit...ngeee...

Bab susu pula...bidan yang urut tu kata susu aku banyak...tapi yang aku pelik Saif tak kenyang-kenyang...dalam sejam tu aku rasa dalam 2 3 kali aku bf dia...tapi still nangis nak menyusu tu...sebab bila dia lapar, dia tak nak tidur dan menangis je...aku pegang nangis, papa dia pegang nangis, atok and nenek pegang pun tak jalan jugak..so semua orang di atas assume yang dia lapar sebab susu aku tak banyak...tapi aku tetap berkeras yang even tak banyak pun mesti cukup untuk dia..sebab baby tak consume susu in large portion...tapi semua orang tetap tak support aku..apekandaya..... (X_X)
 
 
 
Finally, aku cuma fully bf Saif untuk 3 minggu pertama...lepas tu bapak aku suruh beli FM. So, skarang ni memang campur bf and fm...mesti ramai mommies yang tak setuju kan???...tapi takpelah..ni ujian untuk aku..sebab memang Saif needs more...tapi aku just bg fm 1 atau 2 kali sehari pada Saif depends pada tahap lapar dia...kadang-kadang tak bagi fm langsung pun...skarang ni aku bagi die Anmum..sebab masa pregnant and menyusukan dia aku memang minum Anmum je..sebab satu-satunya susu tanpa gula tambahan..aku tak suka minum susu yang manis...so sampai ke Saif pun aku bagi Anmum...Alhamdulillah dia minum..sebab ada sesetengah baby memilih susu kan..
 
Dan Sekarang ni kadang-kadang aku kena juga bengkak susu.maybe sebab Saif dah campur susu..so time dia keyang and tidur lama, cik B aku terbiar..huhu..dan...tetiba cik B mengeras and ada ketulan...dan yang pasti SAKIT!!...ada orang kata tepekkan Kobis..tapi bidan tak bagi..sebab kobis akan berhentikan susu...and kalau di makan akan buat susu kita kurang..so aku memang tak makan kobis dari berpantang sampaila sekarang...so bila tak boleh pakai kobis, aku cuma tuam guna botol yang diisi air panas..tuam kat tempat yang ade ketulan tu...dan kalau nampak Saif lapar terus bf dia..dan lama-lama ketulan tu hilang...dan..LEGA~~~....



Dan...yang Terpaling mencabar adalah...bf Saif di public area...rasa MALU..tapi PERLU..so aku akan siap-siap pakai baju yang ada butang di depan..sebab senang nak bf Saif kat mana-mana pun..and tudung harus panjang sikit..so aku boleh bf dia, even sambil berjalan pun..^_^..and kalau aku tak pakai baju ada butang pun, mesti bawak blanket Saif or pashmina untuk hide kan masa sesi memBF Saif...

Cabaran-cabaran memBF Saif buat aku rasa tension pada mulanya..tapi lama-lama jadi seronok..sebab setiap saat yang aku lalui dengan Saif adalah pengalaman baru bagi first time mommy macam aku ni..(kadang-kaang masih rasa tak percaya aku da jadi mak!..hikk) dan tanpa papa Saif disisi...aku dan Saif akan lalui every moments dengan perasaan yang lebih mencabar...berperang dengan keadaan dan perasaan tanpa orang tersayang...chayok2!!..tak sabar tunggu papa Saif balik esok....next two weeks with him...^_^


27 December 2012

Tempoh Berpantang 44 Hari!!

hasil tangan Lady D at 2:07 AM 5 kate-kate semangat Links to this post
Nama je berpantang...tapi banyak je orang skarang ni..pantang tengok...tak ingat da pantang larang semua...betul ke camtu??????....tak jugak kan..pada aku semua tu terpulang kat diri sendiri...kalau rasa sayang  diri sila la berpantang dengan betul..kalau tak sayang..apakan daya kan...sebab bak kata bapak aku...efek nya kita tak nampak sekarang..tapi masa kita tua nanti...macam-macam penyakit bleh datang..wallahu'alam la kan...ada gak member yang tanya, "ko pantang betul-betul ke?".pada aku..soalan yang bagus, and jawapan aku " mistila!"...

Aku...apa yang terdaya aku pantang kan..aku buat..aku makan...aku berpantang at rumah mak aku je..sebab rasanya lebih selesa kot and takdela segan kalau kita nak apa-apa...adik-adik aku ramai..semua pon helpful...so boleh la bantu aku sikit-sikit....Lagipun en. abang tengah cuti 2 minggu...and dia amik cuti x-tra seminggu...sempena aku bersalin..so sepanjang dia ada...dia banyak buat semua kerja..basuh baju aku, baju baby, jemur kain, sediakan air mandi aku, mandikan baby and kemas sikit-sikit..masa 1st week tu dia la yang pakaikan aku bengkung, pakaikan stokin (sebab tak sampai nak pakai sendiri), sapukan minyak kat perut, sapukan ubat kat luka...alhamdulillah, Terima kasih Allah sebab beri aku suami yang memahami dan sentiasa membantu aku...(sebab banyak aku baca ada suami yang tak tolong isteri pon time isteri berpantang..kesian kan..)

Dalam tempoh berpantang hari tu (start 9/11/12 hingga 23/12/12) bab makan memang aku jaga...mak aku cuma masakkan ikan-ikan yang tak gatal (gelama, kerisi, cencaru),  tak berbisa (ikan pari, sembilang) and awal-awal aku tak nak makan ayam..tu aku yang requested..bila da masuk sebulan baru aku makan ayam sikit-sikit...cara masak pula, mak aku buatkan yang rebus, bakar or sangan (goreng tanpa minyak). sebab kalau ikut pantang mak aku memng tak boleh makan makanan yang bergoreng, yang berminyak la senang cerita...lepas tu, nasi pon sekali amik je..tak boleh tambah-tambah..masa mula-mula semua masakan aku mak aku letak halia, lada hitam, and semua bahan yang panas-panas..tapi start je Saif kena kuning, makanan aku terbatas...da tak boleh makan lada-lada, halia sebab takut kuning nya bertambah..jamu pon aku tak boleh makan...so memang tak makan apa-apa ubat la selain ubat hospital...rasa lambat aku nak recover..and tak terfikir yang aku sebenarnya boleh makan vitamin..kenapala aku tak terfikir nak amik Shaklee...memang da terlewat la kan...

Actually, aku memang tak beli apa-apa set berpantang pun..sebab aku ingat nak beli loose item je..sebab aku banyak baca review yang diorang tak pakai sangat pon 1 set tu..and aku rase macam membazir je beli mahal-mahal (ke kedekot?..hehe) ..tapi pada yang berkemampuan, beli je k,,,tak yah sayang-sayang duit...yang aku ni, aku just beli Rebusan untuk mandi (takde dalam gamba, tapi sama packaging ngan air rebusan minum tu), Air rebusan minum untuk ibu lepas bersalin, Pil Belut, Krim Nur Syifa (untuk memanaskan perut), Pilis by Air Mancur ( letak kat dahi), Param by Air Mancur (lumur 1 badan, tapi aku buat 2 minggu da malas..hehe) and untuk kesejahteraan luka aku guna pantiliner Avail. and ingat nak beli la mende-mende lain, tapi tak sangka nak bersalin awal..so ape yang adela...;)




Genap sebulan umur saif, kuning die baik...aku pun terus makan pil belut...tu je la ubat yang aku makan pon..hehe..tapi Alhamdulillah..dalam seminggu aku da rase kuat da..jalan pun laju sikit..;) pil belut ni, mak kepada kawan en. abang aku yang buat..ubat orang kampung je..tapi memang bagus...berbaloi la..sebab memang belut elok pon untuk luka..cuma aku tak "dare" nak makan belut...so beli la pil..pejam mate je makan..

Bengkung pula memang aku tak tinggal..sampai hari ke 44 aku masih pakai..sebab sangat tak boleh terima kalau-kalau perut ni tak nak surut balik...after deliver kan cam menggelebeh je kan..so nak kena jaga biar dia tegang balik...untuk perut aku guna krim Nur Syifa..memang berangin and sedap pakai kat perut..bila pakai dengan bengkung memang terasa la bahang kat perut tu...mula-mula try pakai losyen mustajab, tapi tak best. sekejap je panasnya..cam tak efek kat perut aku...

Pilis and param aku beli loose je dari Air Mancur...pilis aku pakai sampai sebulan, yang param tu kejap je..pastu da malas..hehe...untuk luka bawak pula, aku cuci guna air rebusan Manjakani + daun sireh...lepastu pakaikan pantiliner herba dar AVAIL..memang terbaik..sebab buat kita lega dengan sakit kat luka tu..dan luka cepat kering...

Rumusan untuk entry ni:

harini hari ke 4 selepas aku habis berpantang...Luka rasanya da baik (aku still tak berani nak tengok..huaa~~)..teka je..sebab cam da tak rasa sakit...pil belut aku masih makan lagi..pantiliner herba pun aku masih pakai..and da hang out sekali pergi shah alam masa hari ke-45..malam ni nak pergi Jusco pula,...(nampak macam balas dendam eh, 44 hari tak dapat berjalan...hehe)...

Sesapa nak tempah pil belut tu boleh la pm me kat FB Nur Hidayah Misnan...memang terbaik...

25 December 2012

TEMPAHAN HANTARAN BUNGA CREPE PAPER

hasil tangan Lady D at 8:12 AM 3 kate-kate semangat Links to this post
Tempahan hantaran ni aku buat untuk kawan aku...die pon superBlogger jugak...(eceh, bile tah aku pon dapat title superblogger kan...)...Puan Umie..die pun ade buat entry pasal hantaran ni (KLIK SINI JE)...

Semua sekali 9 dulang..hantaran ni dari pihak lelaki...Umie mintak ku buat bunga keliling and nak tapak hantaran yang bulat...so as requested la...aku buatkan bunganya pun berlebih..and at last bagi je semua kat umie..mane tau die nak topup-topup kat hantaran tu or pelamin DIY die yang gojes..boleh tengok kat SINI.

 

Tempahan hantaran ni aku terima masa usia kandungan dalam 7bulan...dalam sarat-sarat tu pon masih gigih nak ambil tempahan hantaran...sebab kalau ikut customer nak guna 10 November 12...Aku punya due date 27 November 12..so aku rasa memang sempat sangatlah nak siapkan semua before aku bersalin...nak dijadikan cerita...8 November 12, aku da start sakit..and 9 November 12, aku dah bersalin....hantaran tu aku baru siapkan 6...and ade lagi 3 aku tak sempat siapkan...sebab, aku tak suka buat hantaran ni awal-awal...Guna bunga crepe paper ni leceh nak menjaga kesejahteraan bunga tu je...sebab kang terkena air da capuk-capuk warna die...tu belum lagi kene tett dengan cicak..jenuh la aku nanti kan...

So lagi 3dulang memang sepenuhnya minta jasa baik mak aku yang comel tu buatkan...even mak aku memang sifu aku dalam bab-bab hantaran ni, tapi beliau kurang selesa guna bunga crepe paper ni.so yang termampula beliau tolong...and alhamdulillah, Umie paham..Thanks Beb! and thanks untuk semua gamba ni... (Actually, gamba memang aku tak sempat nak snap sendiri sebab bru lepas bersalin, tak dan la nak tangkap-tangkap gamba lagi kan...memang minta jasa baik Umie untuk gambar-gambar ni...Thanks lagi skali beb!

berikut semua gambar dari jarak dekat

..
..
..
..
..







23 December 2012

Bila tali Pusat Saif Tanggal

hasil tangan Lady D at 7:57 AM 4 kate-kate semangat Links to this post
Hello readers!!...finally, dapat gak nak update something malam ni..almaklumlah dah jadi ibu ni...memanglah sangat mencabar bila nak luangkan masa update entry...baru buka lappy, saif da jerit minta susu..so career terbaru aku macam "PEMBEKAL SUSU"..hehe

Bila lepas bersalin ni...pasal tali pusat baby pon jadi bahan nak update...hehe..Tali pusat Saif  tanggal pada usianya 5 hari..kalau ikut kate mak aku..ni da kira cepat la...sebab ade baby yang lambat sangat nak tanggal..then, mak aku cakap kalau tali pusat tanggal orang-orang tua kata nanti budaknya jadi baik..Alhamdulillah kalau macam tu...tapi, kat side MIL kata kalau tanggal awal TAK SAYANG MAK...yang ni aku tak setuju..macam merepek je kan...so, whatever la...

actually, aku seram je tengok tali pusat tu masa mula-mula.sebab first time handle baby kan...tapi lama-lama ok je...sebab nurse cakap takde pape pon kalau tali pusat tu ke atas ke, ke bawah ke...sebab aku selalu cam risau bila nak pakaikan Saif barut...so bila nurse cakap camtu lega...

Tapi tempoh nak tunggu tali pusat tu tanggal Saif memang selalu meragam...maybe sebab tali pusat tu buat dia rasa sedikit tak selesa..sebab nak mengering kan...so setiap kali lepas mandi and setiap kali aku tukarkan baju Saif, aku akan basuh betul-betul dengan ubat yang hospital bagi....nurse cakap perlu cuci bersih-bersih...even dah tertanggal..sebab masih ada sisa-sisa tali tu..takut bernanah...

Finally, masa hari ke-5, tali pusat die tanggal..memang aku happy sangat...and berharap tu menjadi satu kelegaan pada Saif...

and...mak aku a.k.a Granny Saif pun terus buatkan BUBUR MERAH untuk di beri pada jiran-jiran...sebagai tanda kesyukuran...


Ni la rupa bubur merah nya.....bila tengok aku yang teringin nak rasa..tapi ape kan daye..sedang berpatang..so..hanya mampu melihat....






07 December 2012

PENGALAMAN BERSALIN

hasil tangan Lady D at 11:52 PM 8 kate-kate semangat Links to this post
Pengalaman Bersalin setiap orang tu lain-lain...and pada aku...pengalaman bersalin buat kali pertama beri aku gambaran ngeri untuk mengandung kali ke-2...(cam tetibe terus decide nak anak sorang jek..le ke camtu?)...sian pulak kat si suami yang da bercita-cita nak anak sepasang..ngeh2...

Mungkin hanya pada aku....pengalaman aku seperti kronologi di bawah.................................................

08/11/12 

2.00pm - Lepas aku solat zohor tetibe aku sakit perut sangat macam nak period tu...macam senggugut la senang cerita...pergi toilet and tengok-tengok ada darah (fresh blood) agak banyak macam period gak..masa ni aku da start panic and cakap kat mak aku..sambil keluarkan kata-kata ni "dah ada tanda ni..kena bersalin harini la ye mak?" serius aku cuak sangat...maka si isteri pon terus sms si suami suruh balik cepat...tapi masa ni aku belom start sakit lagi...and aku sedia maklum..kalau keluar tanda darah ni selalu juga dipanggil "kembar darah" tempoh nk bersalin dari start keluar tanda memang lambat sikit..so aku takdela nak pergi hospital terus....sampaila asar...aku da start rasa sakit macam sengugut tu...tapi masih tak kuat sangat...so aku decide untuk pergi hospital lepas maghrib.

7.30pm - Mak, adik and suami aku pun hantar aku ke Hospital Umra. Sampai je kat sana diorang terus hantar aku ke labour room (LR) utk buat CTG...bile nampak ade contraction, maka diorang pon puan VE (yang cek bukaan tu)...baru buka 1.5cm..so Dr. Ummul suruh aku balik dulu, sebab lama lagi nk terbuka jalan sampai 10cm..die suruh aku datang esok pagi..pukul 9..or, kalau da sakit sangat tengah malam boleh datang lagi...so kami pon balik...(sebelum balik, bapak aku pon sampai dengan bubur Mcd, sebab aku lapar sangat...so sms beliau untuk belikan on the way nak datang)..ingat da nak kene admit..rupenye kena balik pula..so aku makan bubur tu dalam kete je..hehe...last minit pon baby sempat mengidam...^_^

11.00pm - Sampai kat rumah...dan aku hanya menahan sakit di atas katil...sakit nya semakin kerap dan semakin SAKIIITTTTT!!..tak dapat nak gambarkan dengan kata-kata...macam nak patah tangan en. suami kena genggam dengan aku bile menahan sakit...da guling-guling...sampaila aku rasa dah tak boleh tahan...dah sakit sangat.............

09/11/12

1.50am -  Bergegas semula ke Hospital Umra...tapi hampa sebab cek bukaan baru 2cm...tapi doc suruh masuk wad...tapi aku melarikan diri ke Hospital Besar Tengku Ampan Rahimah (HBTAR). Kenapa tiba-tiba aku ubah fikiran???..time ni aku da start dapat contraction yang kuat...and time nak cek bukaan tu..boleh pulak doc tu cakap kat aku " yang awak keras-keraskan badan kenapa? boleh jadi apa kalau awak keraskan badan?" die cakap dengan nada PERLI ye.and aku rasa nak rabakkan mulut die sambil jerit.."AKU TENGAH SAKIT OK..SUKATILA NAK KERASKAN BADAN KE X????!!".even aku tengah sakit nak bersalin time tu.tapi aku belum lupe macamana nak sakit hati ok...tapi aku sabar je...keluar dari LR tu..doc tu tanya aku "Awak ada minum air selusuh ke?" , aku pon dengan lurus dan bendulnya jawab "ada"..dan dengan sinisnye die tanye..."kenapa minum? siapa suruh?..u tau tak air tu boleh buat baby berak dalam perut..esok pagi, dalam LR kalau baby berak banyak, I tak tunggu, I terus OPERATE JE!"..ok Fine!...dengar je perkataan OPERATE tu..aku terus tak boleh terima nak kena warded...and doc tu xpuas hati sebab aku tak nak masuk wad, and suruh aku sign satu statement yang die tulis stated yang aku tak nak ikut plan dia and die takkan bertanggung jawab kalau jadi pape kat aku..and aku fine with that..aku sign and terus blah..and terus decide utk serah diri di  HBTAR,Klang. Point aku kat sini..what for kita pergi private and dapat layanan macam tu...baik aku bersalin kat GH je...yang da tentu kita akan pasrah dengan RM48 yang kita bayar. Saat ni memang buat persepsi aku pada private hospital jadi -Ve.....sadiss~

3.30am - Check in di HBTAR, cek bukaan da 3cm...and doc suruh masuk wad...time ni rasa sedih sikit sebab GH husband tak boleh temankan kita....(tetibe rase menyesal bersalin kat GH..huhu)..aku pun dok menahan sakit yang datang dan pergi tu sampaila pukul 6.45am. aku tengok orang kiri kanan rilek je tunggu masa nak bersalin..yang aku ni sampai dah cakar-cakar dinding da...sakitnye memang teramat....(insaf kejap...huhu)

 6.45am - Time ni aku da tak tahan sangat...sakit datang dan pergi ni sebijik macam sakit nak terberak (maaf bahasa kasar..huhu)..aku pun g treatment room, cek bukaan da 5cm (time ni nurse separuh umur, tak tua tak muda..dalam 30-an, aku memang tak boleh lupa muka die..sebab buat VE cam %$^%$%#...sakit gile..orang len buat ok je...die ni je sorang wat aku geram je dok kat sini)..lepas cek nurse mintak baju baby sebab aku dah nak di bawa ke LR...tapi time tu aku men amik je 1 beg yang penuh ngan baju baby tu..sebab dah tak tahan sakit..sampai nurse tu sume gelakkan aku...and tolong amik kan beg tu letak semula kat tempat aku...(lepas da bersalin baru aku terasa situasi ni lawak..sebab orang len elok je keluarkan baju baby 1 set..haha)

7.15am - Nurse buat CTG and cek bukaan dah 8cm...aku try untuk meneran tak boleh lagi...and doc terus pecahkan air ketuban...and terus tolak aku ke LR...proses kelurkan baby memang aku tak terasa sakit...sebab ianya seperti satu kelegaan..yela..bayangkan macam korang time cirit-birit dapat toilet..memang lega gile...cuma time aku ade pulak banyak bidan pelatih...and nak tunggu diorang tu buat penerangan satu persatu buat aku rasa tension...aku dah la dah sakit ni..nak kena tunggu pulak diorang ingat satu persatu step...memang sabo je la..

8.25am - Finally...lepas beberapa kali meneran aku selamat melahirkan putera seberat 2.9kg..bidan n bidan-bidan pelatih tu semua amat membantu and beri semangat masa tu...time tu je la yang buat aku rasa aku bukan berada di GH..sebab tahap layanan mereka sama seperti private Hosp. aku tak rasa stress dalam LR sebab mereka semua macam pasukan sorak..hehe...and sambil bidan jahit miss V, sempat aku berborak and gelak-gelak dengan mereka. and sempat jugak tertido...sebab 1 malam tak tido menahan sakit..




11.00am - sesi jahit menjahit pun settle..aku di tolak keluar..and baby pon di beri pada aku untuk diberi susu..kami di tolak ke wad and..barula aku dapat call en. suami inform yang aku dah bersalin.

lepas bersalin dapat mommy gift set ni dari hospital::















11.00pm - Aku diberi kebenaran untuk discharge malam tu juga sebab wad penuh...memang happy la..sebab tak payah duduk hospital malam tu..tak payah nak jalan jauh-jauh pergi toilet..and tak payah nak turun naik katil yang tinggi tu...lepas en. suami settlekan bil and ambil ubat kami pon pulang...yahOOO~~

bil hanya rm48.00 bersih ya.....^_^
























Sebagai Nota kaki untuk Etry ni..aku teringat kata-kata kakak sebelah katil dalam wad...die cakap "orang kata Bersalin ni kengan terindah...tapi die tak tau apa yang indahnya..sebab SAKIT sangat"

Tapi..pada aku...Bersalin tu tak sakit...tapi contraction tu yang menyakitkan..tapi...dalam sakit-sakit tu..aku tetap rasa ada satu perasaan yang gembira tapi aku tak tau nak describe dengan perkataan..tapi semua tu aku dapat rasa saat::

* Pertama kali nampak my baby melompat keluar...die sangat lembik umpama jeli...
* Pertama kali nurse tepuk-tepuk my baby dan die menangis...buat aku rase sayu and bersyukur dikurniakan bayi yang sihat...
* Pertama kali nurse letak my baby kat my chest untuk menatap muka die...rasa die sangat comel...
* Pertama kali menyusukan my baby..rasa perasaan ibu mengalir pada anak kite....
* Pertama kali melahirkan anak...dan mempunyai anak...buat aku rasa macamana parents aku sayang pada aku....


 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting