24 October 2012

Hari ini 25 OKTOBER 2012

hasil tangan Lady D at 9:36 PM 2 kate-kate semangat Links to this post
(Amaran:: ini entry yang panjang lebar berkenaan macam2 peristiwa..kalau penat boleh skip terus ke ruangan comment..boleh ka macam tu?...)

Harini 25 Oktober 2012 - Pagi ni aku masuk ofis pukul 9pagi (patut pukul 8.30) memang selalu sukehati buat macam ofis ni bapak aku punye...alasan?..sebab aku terbangun lewat pagi ni...skarang memang setiap pagi aku macam susah nak bangun...sebab tangan and kaki da start macam membengkak...so semua pergerakan lambat..(termasuk bangun??..haha..alasan lagi..)..mana tak nya...cincin yang aku pakai kat jari pon dah tersekat di skala tiga...menyesal tak bukak awal-awal..ni dah tak boleh keluar!..hah, amikaw!...pastu..malam before tido selalu cik abang akan sapukan minyak kat tangan and kaki aku before dia tido...kalau dia balik lewat daripada main badminton pon dia akan sapukan minyak jugak...ni dia takde..so aku kengkonon sapu sendiri....dengan tahap kemalasan yang tinggi nak bukak lampu..(pakai lampu tdo yg malap je...) aku pon dengan syok nye tuang minyak tu atas kaki dengan banyak..and habis comforter aku dibasahi minyak...isk2!..rasa nak nangis!..bukan sebab kena sapu minyak sendiri..tapi sebab panas!..menggelupur la kaki aku..and comforter yang berwarna warni bertukar kepada warna coklat bertompok dan berbau hangin!...lap sikit-sikit je..pastu aku tido...

Esok 26 Oktober 2012 - ye..esok Hari Raya Aidiladha yang Pertama aku sambut sebagai seorang isteri...tapi macam sedih sebab en suami takde...so raye sorang-sorang!!...(Meraung!!)..die baru je naik offshore isnin lepas..so lambat lagi nak balik...tapi takdela sorang sangat..sebab aku raya kat rumah mak aku..yahooo!!...

Lusa 27 Oktober 2012 - Aku akan balik rumah mak mertua aku kejap..sebab cik abang masukkan nama kami berdua untuk korban tahun ni...memang amat bermakna pada aku...macam dapat hadiah Birthday...(Tulat Birthday aku..saje nak mention..hehe)... Disebabkan dia takda...aku pergi jugakla...sebagai wakil...tapi memang dalam hati nak dia ada skali...Diala suami, driver, teman bergaduh, teman nak bergelak...Rindu nak cubit dia!! (tetibe emosi..hehe)

28 Oktober 2012 - Yang ni hari paling bermakna....sebab ni Birthday aku..and lagi skali..sambut sorang2!!...sedih!...tapi takpela..nanti aku order kek...pasang lilin..Sambut sendiri..hehe..(Psiko)...takdelah..aku dah tua....tahun ni Birthday yang ke-25...dah puas da sambut birthday...ape salahnya tahun ni tak sambut kan..(padahal dalam hati cam nak ada orang buat suprise parti untuk aku)..Verangan lebih!...cuma sempena birthday sendiri nak buat speech kat cik abang...boleh ka camtu?...patut die yg buat speech kat aku kan....xpe..kite tukar mode..(romantikkan aku..haha..prasan!)


Sekian...sambungan will be update later........................................................................sebelum terlupa..SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA dari saya...
 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting