07 June 2013

Penapis Air Coway

hasil tangan Lady D at 5:15 PM 2 kate-kate semangat Links to this post
Assalamualaikum and morning semua....

Entry ni ikhlas dari hati aku...Coway tak suruh pun...^^

Actually, tetibe semangat nak cerita pasal penapis air...haha..macam promoter plak...jangan salah sangka ok..aku saja je..sebab kat rumah ni baru pasang...so, teruja lebih skit...(orang lain lame dah pasangkan..tak heran pun diorang..ngeh2)...

Apa yang best sangat dengan coway ni?..memang best weh..sebab TAK PERLU MASAK AIR lagi!!...yahoo!!...nampak tak..tahap kemalasan dah mencapai tahap tertinggi..hahah...takdelah...cuma jimat la skit masa kita kan..lelagi aku yang da jadi BIZiwomen ni...mana tak nya..nak uruskan SP, rumah, kain, and semuala..pastu dengan nak uruskan BIZ baru..boleh terjah sini MARY KAY-HM, sempat kau nak promote..haha..

Ok, back to Coway....kat rumah aku pasang yang jenis ni....Memang best sebab ada air panas, air sejuk dan air biasa....so memang korang akan admire kat mende nih...cik abang dahaga tetengah hari pun tak yah dah sesusah nak ketuk-ketuk ais (aku slalu buat ais dalam mangkuk)..memang boleh bagi 10 markah untuk tahap kemalasan aku..nasib baik dah kawen...kalau tak memang aku buat satu statement yang berani and membuat hidup aku membujang sampai ke tua...hik2!


Tapi tak semua orang suka untuk pasang water filter ni kan..lelagi bila promoter tu datang dekat dengan kita sambil pegang pamplets...confirm lari kan...(aku la tu orangnye...slalu cakap takpe2 saya tak nak...da pakai dah.dah ada banyak dah..haha..alasan2...) ...Sebab tak semua orang sedar akan kepentingannye...




Kenapa Penting?... Untuk mencegah diri, anak-anak, keluarga daripada meminum air yang mengandungi bahan-bahan yang merbahaya seperti klorin, habuk, karat, Virus, Bakteria dan sebatian kimia yang tak dapat dilihat oleh mata kasar.....kan...banyak tu kenapa penting.....so tunggu ape lagi..yang belum ada...grab satu untuk rumah u olls...hehe


 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting