17 March 2014

Supplement ada bahan terlarang

hasil tangan Lady D at 6:45 AM 3 kate-kate semangat Links to this post
Sekarang ni rata-rata orang sibuk ambil supplement..macam-macam nama ade..sampai ade yang sampai lidah ni nak terbelit nyebutnye..Selalunya korang ambil supplement ni sebab ape? ?  Sebab supplement tu popular sehingga membuat keinginan korang naik ke level paling tinggi? Atau sebab memang korang perlukan??

Selain tu ade sesetengah supplement ni yang kadang-kadang hanya memberi harapan palsu untuk pengguna..cth: boleh putihkan kulit seputih cat kereta myvi, boleh jadi kurus sekurus tiang kantin sekolah..tapi pengguna masih beli sebab alasan taknak berputus asa..

Pernah tak korang tengok bahan-bahan nya selamat atau tidak..sebab kadang-kadang kita terlepas pandang benda-benda macam ini.. ada satu supplement ini sebagai contoh contain 'DONKEY HIDE GELATIN"   DONKEY OK!!! Sekali lagi aku  highlight DONKEY!! Kslau korang nak mkn??? Aku memang tabik la sapa yang makan supplement ni..

Sedikit info about this.

Donkey-hide gelatin or ass-hide glue (Latin: colla corii asini) is gelatin obtained from the skin of thedonkey (equus asinus) by soaking and stewing. It is used as an ingredient in traditional Chinese medicine,[1][2] where it is called ejiao (simplified Chinese: 阿胶; traditional Chinese: 阿膠; pinyin: ē jiāo).

The gelatin is produced in several coastal provinces of China: Jiangsu, Zhejiang, Shandong. Shandong'sDong'e County was where "ejiao" got its name.

Ni contoh donkey hide gelatin tu

Produk ni aku nampak merata jual kat FB siap tulis HALAL semua..and suprisingly xde pun tanda halal tu..korang suke2 'jual' HALAL tu ye..ingat kalau orang makan and bende tu tak halal korang nak tanggung? Ni bab bende-bende makan..jadi darah daging..jangan buat main ok..


Sekian Melaporkan


 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting