31 October 2012

Wordless Wednesday :: Rutin Seorang Bakal Ibu

hasil tangan Lady D at 1:08 AM 4 kate-kate semangat Links to this post


 Wordless Wednesday

~~ Tak mudah untuk tidak berkata-kata~~

Rutin Seorang bakal Ibu bermula detik 11 malam….

Itu kalau aku masuk tidur pukul 11 malam…kalau lagi lambat..masa akan berganjak sedikit ya..

11.00 mlm 
Pergi cuci muka, gosok gigi and buang air kecil…(kira macam pakej membersihkan diri la..)

11.30 mlm 
Masuk bilik, tepuk-tepuk segala bantal yang ada…letak 1 bantal besar belakang badan…pastu mengiring dan peluk bantal peluk yang panjang tu…tak terlupa 1 bantal di bawah kaki…untuk meneggekkan kaki supaya kurang bengkak.

12.00 mlm 
dalam pukul 12 ni aku dah start terlelap…tapi masih golek ke kiri dan kanan..sebab tak selesa nak tidur….

2.30 pagi  
TERjaga……nak pergi TOilet..TO pee….pastu..sambung tidur…

3.45 pagi 
TERjaga……buat kali ke 2….nak pergi TOilet..TO pee….pastu..sambung tidur lagi…

4.30 pagi
 TERjaga…… buat kali ke 3….nak pergi TOilet..TO pee….pastu..sambung tidur lagi…

5.30 pagi 
TERjaga…… buat kali ke 4….nak pergi TOilet..TO pee….pastu..sambung tidur…sampai la Jam loceng bunyi pukul 6.15 pagi kejut aku Solat Subuh….


Kesimpulannye…macam tak tidur pon..sebab tu belum campur terbangun sebab kaki and tangan kebas..lenguh…dan macam-macam lagi ragam ibu mengandung…..

So bila diri sendiri yang  pregnant, baru kita rasa apa yang mak kita rasa masa mengandungkan kita…Really appreciated my mom!!..Love u Bonda!!...

 Hargailah Ibu kita atas jasa dan Pengorbanan beliau....

 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting