27 October 2013

Boba 3G memang terbaik

hasil tangan Lady D at 1:44 PM 3 kate-kate semangat Links to this post
Salam...hai korang...skarang ni kengkonon nk try berbabywearing pulak...sebab musabab nye..SP susah da nak duduk diam dalam stroller...kalau bawa stroller time masuk mall..kompem kuar mall tolak stroller..SP berdukung..memang harula..sebab..bukan ringan..errk..

Bila nak start berbabywearing kena lah cari carrier yang sesuai...sebab banyak sangat brand and macam-macam jenis pulak kan..at first, aku join group babywearing kt mukabuku as recommended by mommies yang gojes...lame jugakla usha aktiviti babywearing mereka tu...sebab bagi first timer macam aku ni manalah tahu pasal RS la..SSC la..bagi aku semua aku panggil "pendukung"..cute tak aku..haha..

Rupa-rupanya...punyalah banyak jenis, brand..locally and internationlly..cuma nak kena tahan urat perut lah bila tengok harganya...mana tak nya..aku ni kedekut sikit..ngaku!..haha...Bila fikir-fikir dan consider recommendation dari kawan-kawan yang dah bebaywearing ni aku decide untuk beli Soft Structure Carrier (SSC), range price start rm200++ ..aku pun start la google dan survey kat online-online store like Fabulousmom. mula-mula aku sibuk dok tengok harga yang paling murah, tanpa ada ilmu pasal ssc ni..kengkonon nak beli Boba Air online je..tapi mereka-mereka kata..better kita try mana satu yang comfy dgn kita..bawa si baby try skali..

At last...aku pun terjah butik Fabulousmom kat puchong..betul-betul kat bangunan sebelah IOI Mall, Puchong tu...sampai sane aku pun try semua ssc yang aku dah aim online...sambil ku menjemah..^^


This one adalah dari Local Brand kalau tak silap aku Snugbaby...aku memang berkenan gile dengan design die...memang sweet habis...material pun sangat best dan selesa..lembut je..tapi aku rasa SP macam besar sangat dan ruang itu nampak kecil untuk beliau..almaklumlah..umur da 10bulan baru terhegeh-hegeh nak beli carrier...tapi sayang..sebab yang ni takde warranty...harga pun boleh tahan mahal..huhu


Next, is Boba 3G..yang ni la sangat recommended by others yang dah biasa berbabywearing ni...so sangat ingin mencuba...dan pada aku..sangat selesa...SP pun nampak selesa gak..pada pendapat aku...Boba 3G ni material nampak lebih kukuh dari Snugbaby tu.. plus..ade tempat rest untuk kaki..tu once ur baby besar sikit nanti..then...ada warranty satu tahun..tu memang advantage la..sebab snugbaby takda..and harga cuma beza rm10 je...so aku grab Boba 3G nih!...Tapi ade gak kekurangan Boba 3G nih..kain die cepat nampak macam berhabuk..memang nak suruh aku jadi mak yang rajin..huhu


Berbabywearing memang sangat seronok...aku sampai terlupa yang SP ade stroller...sekarag..kemana-mana memang bawak cik Boba ni je..nak (Nursing in Public (NIP) pun senang...just turun kan sikit kedudukan baby..dah boleh NIP...Nak makan pun senang..lagi-lagi lepas SP dah tertido macam tu...mummy memang rasa in heaven..^^
 

Nak shopping lagilah senang...nak mintak adik aku dukung SP pun takdela keberatan sangat..sebab sangat selesa...tak sakit bahu macam pakai carrier biasa...(dalam gamba tu adik ye..bukan encik suami)

so kesimpulannya....Memang Best!! memang sangat recommended untuk keselesaan mommies...
 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting