28 September 2011

DILEMA BAJU RESEPSI

hasil tangan Lady D at 8:12 PM 4 kate-kate semangat Links to this post
uwaaaAAAA~~~...nak jerit boleh???..maaf saya tertekan...^_^

majlis hanya tinggal 3 bulan lagi..so before November I have to decide baju macamana nak pakai untuk resepsi nanti...disebabkan kakak andam tu takde baju yg saya nak..so saya perlu mendesign baju sendiri dan ya...beliau akan buatkan baju baru untuk saya..plus...FOC ok...sangat hepi!!

Tang FOC mmg aku hepi...tang nak mendecide design tu little bit headache..please...somebody help me..oh I know...nobody can help me unless i help myself kn...setelah kepala aku diserang sakit kepala memikirkan tentang design baju ni..aku pon menjampi dan mementerakan bebola google ku....adela beberapa design yang buat aku teruja dan sangat ingin memakainya....contoh....

 sirius!! Aku admire gila kat baju ni...cam ala2 dress to bolly kan...pemilik baju ni adalah butik aqiza..tapi ade member aku cakap aku akan nampak gemuk bile pakai dress ni...betol ke??....uwaaaa~~ tapi nak jugak..boleh?..tu kata hati aku..tapi tula..bila nk kene buat keputusan ni takut menyesal pulak nanti kan...so..aku pon dengan bersungguh-sungguh menggoogle lg..tadAA...jumpe yg kat bawah ni pulak...


This is one of Rins Suzana punya collection. Butik ni memang famous, sesiapa yang paling selalu terjah karnival pengantin sure jumpa booth ni..koleksi baju-baju mereka memang superb!..macam baju ni..cantik kan2..aku suke jugak baju ni...


Lastly, ini adalah baju resepsi sorang blogger...iaitu Intan Norazam. sorry sis, pinjam gamba ni..sebab admire kat baju ni..hehe...nak boleh???...untuk sesapa bride to be kat luar sane...u all boleh baca blog sis Intan ni..sangat membantu korang nanti..sirius!..sis ni kreatif tau...veil pun die buat sendiri..sangatla yang tergojes skali...tak tipu!...

Mungkin lepas aku menggoogle ni..adela idea sikit-sikit...InsyaALLAH..mungkin aku akan buat combination of this 3 dress...tamak tak??...haha..apela rupenye ye...tapi kan malam tadi masa aku selak-selak newspaper..I found something...cantik!..boleh combine skali kot..haha...terlalu awal untuk aku beritahu macamana rupa  baju aku nanti..lepas aku bincang dengan kakak andam, and confirm design..aku cite ye...selagi belum jumpe beliau..aku blohe google-google lagi..

Untuk sesiapa yang macam aku gak..nak kene pikir design baju sendiri,..bersama-samalah kita berusaha okie!..chayok2!!



~tak nak Langkah boleh??..takut nak Menuju Gerbang Perkahwinan~

23 September 2011

UJIAN SARINGAN HIV

hasil tangan Lady D at 12:22 AM 1 kate-kate semangat Links to this post
Assalamualaikum....and salam Jumaat ye semua...

Selain mak andam...tempah khemah...kad jemputan...Ujian Saringan HIV ni adalah element paling penting sebelum kita boleh berkahwin..sebab time nak hantar borang-borang nikah tu..perlu attach keputusan HIV test ni skali..so jangan ambil mudah sampai terlupa nak buat ye...hehe..ingatan untuk semua..^_^

Ramai yang kata HIV test ni valid 3 bulan je...tapi time aku pergi kursus kawen tu ustaz-ustaz tu kate 6 bulan..tak tau nak dengar yang mana 1..so aku tanya je klinik...so confirm 6 BULAN....



Disebabkan date majlis aku dalam 3-4 bulan lagi...uhui~tetiba rasa bahang hari raya nye..hehe...aku pun mengajak En.tunang pergi buat HIV test ni...alang-alang beliau masih kat sini...so aku pon ambil cuti hari Isnin lepas..(saje mintak cuti sebab lepas buat HIV test boleh jalan-jalan..pandai kan aku..haha)..ada sesetengah pasangan tu tak ambil cuti pon sebab test ni sekejap je..tak lama pon..bergantung pada Klinik Kesihatan (KK) yang u olls pergi. 

Pastikan pergi KK yang BERDEKATAN dengan rumah u olls ok..sebab kang tak pasal-pasal macam kes kami, dalam pukul 2.00ptg kami dengan niat suci dan ikhlas pergi ke KLINIK KESIHATAN PENDAMARAN akak tu suruh buat kat tempat laen...padahal, member kitorang yang kerja situ yang suruh datang buat kat situ...Aku duduk di Shah Alam, en. tunang duduk di Klang...so tak boleh buat kat situ...dengan hati yang sedikit panas dan sesambil mulut aku membebel..kami pon naik kereta nak balik...tup-tup..kawan kami call~~ die pergi solat kejap tadi..die suruh kami datang semula..dia dah ambilkan borang siap nombor lagi..alhamdulillah...lega~~~

Lepas tu dengan semangat nye isi borang...sikit je details dalam tu..untuk negeri SELANGOR, kita tak payah susah-susah pergi ke JAIS ambil borang HIV test ni..tapi untuk negeri lain aku tengok kene pergi ambil borang kat jabatan agama Islam dulu..depends on area la..ok, siap je isi borang kami kene masuk dalam 1 bilik utk ambil darah...nampak je nurse tu kuarkan jarum..aku da pening da...weng2...tapi aku tak pandang pon time die cucuk....takOOT~~+_+..heheheeh...

Lepas da ambil darah, kene hantar darah pergi makmal..ni makmal mereka...

sile paham...gambar tak berapa nak jelas...sebab gambar curi-curi..hehe

okie...dapat je keputusan..pergi kaunter untuk bayar..RM1 je ye per person..jangan bagi duit besar-besar..kang diorang takde duit tukar...hehe...then, kene pergi bilik doktor pula...ambil tandatangan dan pengesahan...

lepas tu....tadaaAAAA~~~ settle!!


ini la rupenye...saya dah! anda dah??...ececeh..berlagak plak..^_^

*ppsstttt...actually, kat borang ni takde pon tulis positif or negatif..tapi agak-agak lepas tu kire negatif la ek..hehe...mmg konfiden..

22 September 2011

BUTIK Pengantin PILIHAN Daku

hasil tangan Lady D at 12:32 AM 0 kate-kate semangat Links to this post
Ini adalah part yang paling susah dalam nak buat segala persiapan..mana tak nya..sampai 2 - 3 kali aku and sahabat aku pergi memBRIDAL HUNTING...and adalah dalam 6 butik kami terjah...tu belum yang kami risik-risik melalui email je...antara butik-butik yang kami terjah, calon-calonnya ialah..........jeng3..hehe

1. VISTANA IMPIAN BUTIK PENGANTIN - klik untuk direct link
Owner butik ni adalah Kak Jumie...hehe,( akak sorila ye..buat akak femes di sini..)..okie, beliau sangat  helpful and sangat selesa berurusan dengan beliau..yang penting..harga beliau sangat berpatutan..walaupun baju yang aku nak takde..beliau akan memberi kita option laen..yang pasti menyenangkan hati..

2. ANDAMAN B DUET - klik untuk direct link
Owner butik ni adalah sepaang suami isteri..cikgu lagi..mereka sentiaa memberikan servis yang tiptop, melalui review yang aku dapat daripada previous customer mereka..harga mereka angat2la berpatutan..confirm tak dapat harga macam tu kat tempat lain..so sesape yang BUDJET Oriented..tunggu apa lagi..contact je mereka..=)

3. BUTIK PENGANTIN KASEH COLLECTION  - klik untuk direct link
Butik ni terletak di area Banting..aku dengan sahabat aku punyela berhati tegar sanggup redah ke sana nak cari butik ni..sebab..serius..Gojes gila baju-baju kat sini...mekap pon Gojes..bak kata, semua la gojes..rambang mate kitorang bila sampai sana..tapi pepahamamla ye..ini bukan standard saye,,,,,uuWAAAAA~~..tak sanggup tengok rege..RM..RM..RM..kami pon belah..

4. KUTIQ ANDAMAN  - klik untuk direct link
Perjalanan kami teruskan ke butik ni pula...Owner die Kak Kutiq..beliau pon sangat sporting..peramah and melayan je kami berdue ni..hehe..thanks akak..yang terpenting...baju-baju die super Gojes!!..baju banyak gila..banyak pilihan..tang harga..rate kat sini kira cam rate yang masih mampu..tak mahal, tak murah..

Sampai je kat butik ni..ade budak kecik terkedek-kedek sambut kitorang..comel..terus peluk kaki sahabat aku..hehe..tengok..sampai-sampai je da friendly..akak ni aku tak ingat nama dia..tapi die pon ok...

6. BUTIK PENGANTIN SRI INTAN
Butik ni sahabat aku yang nak singgah...aku sebagai peneman..Owner dia Kak Zura...terletak kat kg. Sijangkang...butik ni ada sediakan servis kanopi skali..so sape-sape nak boleh pergi sana..rate kanopi die pon murah..

sebenarnya..banyak lagi dalam list aku..tapi aku rasa..da cukup kot utk buat pilihan...selepas kepala pening...sakit otak memikir dan menimbang tara antara semua bridal yang aku da survey tu...and selepas mintak pendapat mak and En. tunang...finally...aku decide untuk ambil....jeng3...RAHSIA...tak nak la cakap dulu..nanti tak suprise lak kan...kita TungggUUU~~~

~Selangkah lagi menuju Gerbang Perkahwinan~


21 September 2011

Kepulangan ku di Blog ini

hasil tangan Lady D at 9:47 PM 0 kate-kate semangat Links to this post
Assalamualaikum~~~~

hai u olls..sirius aku da tak hengat da yg aku ada blog nih...boleh tak camtu....hehe...tersangatla busy dengan bisnes ( tak yah nak bangge dengan bisnes yang baru setahun jagung tu -_- )..sesambil nak promote le usha-usha kat sini ye..ngeh2..JUTAWAN SEJADAH..sila-sila..jemput jenguk ye semua..lelagi pada bakal-bakal pengantin tu...misti tengah pening kepala nak bagi ape a doorgift kan...le ushar eh...follower saya boleh ask for best price..eceh....^_^..

Okie...setelah sekian lame daku tidak mengupdate blog ini...tidak bermakna semua urusan perkahwinan daku tiada progress ye...tetibe rase nak menjerit keriangan....YAHooo~~!!!..nak Kawen..dan tetibe mood gatal datang..haha...sila abaikan monolog dalaman daku tu...+_+

Sepeninggalanku pada Blog ini adalah selama 5 bulan!!!...OMG..macam tak percaya aku..cepatnye masa berlalu~~...ok, di sini aku sertakan perjalanan hidup selama 5 bulan dalam nak menjadi penantin ni ye..hehe..tetibe beblushing sikit di pipi..haha..ok, kita sambung....


Test HIV - settle

Documentation - in progress

Konsep & Tema - settle

Butik Pengantin - settle

Kad Jemputan - partial

Hiasan Bilik Tidur : Cadar - settle

Doorgift - settle

*listing ni akan aku ceritakan secara details dalam entry laen..sebab..aku tak biasa bebel sikit-ikit...nanti entry ni jadi cam E-book plak kan...

Lepas aku senaraikan progress ni...takde la banyak sangat yang aku da setelkan kan..haha..takpe-takpe..yang penting ade progress jek..sbb tinggal dlm 3 bulan je lagi majlis aku...nak tak nak kena gak buat preparation....^_^




~Selangkah lagi menuju Gerbang Perkahwinan~



 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting