23 October 2012

HOSPITAL BERSALIN UMRA

hasil tangan Lady D at 8:16 PM 18 kate-kate semangat Links to this post

Semalam aku dah janji nak review pasal HOSPITAL BERSALIN UMRA ni kan...so aku nak kotakan janji ni..(cepat pula update kali ni...he2)..Acrtually, bila aku buat survey online...and cari maklumat pasal hospital ni...banyak jugak pro and cont dia...sebab ada yang bagi review bagus..and tak dinafikan banyak jugak bad review....so amik tengah-tengah, sambil think positif...so aku decide untuk bersalin kat hospital ni....atas recommendation makcik aku...start pergi sini masa buat Scan 3D/4D...yang ni nanti aku cite kat entry lain (Banyaknye nak cerita...huhu~)....so bermula kandungan aku 7 bulan..aku start buat check up kat sini..tapi disebabkan aku da buat regular check up kat klinik desa, doc bagi je sambung terus...and check up kat Umra ni tak yah regular sangat...kalau klinik desa da buat 2 minggu skali...kat Umra buat 4 minggu skali...so fleksible la..and tak yah nak skip-skip office hour...boleh pergi bila-bila masa je kita free...kalau weekdays boleh pergi after kerja...or aku slalu pergi lepas maghrib....tak pun pergi je time weekend. Rate check up tu?...ok la...kadang aku kene dalam RM60-RM100+z+..depends on treatment...tapi kalau private macamni standard die akan scan setiap kali kita buat check up..so kire berbaloi gak la dengan harga tu...sebab kalau tengok pada bil, selalunya yang mahal adalah consultation dari doc tu dalam RM40...so treatment kadang-kadang baru RM20...

Rate untuk bersalin kat sini pula...dulu sangat murah...Normal delivery baru RM999++, & Caesar baru rm2999++...tapi start August 2012, diorang da ade rate baru...mahal skit la..tapi still lebih murah dari private hospital yang lain. Ni rate baru :-

NORMAL DELIVERY (2D 1N)

Start from RM1,399 (3-4 Bedded Room) - RM1,699 (Ex. Single Room)

CAESAREAN DELIVERY (2D 1N)

Start from RM3,699 (3-4 Bedded Room) - RM3,999 (Ex. Single Room)

* so u all boleh pilih mana yang berkenan di hati ok..^_^
* and yang ni adalah basic price.kalau tetiba kita perlukan apa-apa contoh macam forceps, vacuum...ada additional charge lagi..

Untuk maklumat lebih lanjut boleh terus ke sana or boleh call je...


Pusat Perubatan dan Bersalin UMRA (64227-4)
No. 14-18, Jalan Bola Tampar 13/14
Seksyen 13, 40100 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
Malaysia
t  603 5518 4319
f  603 5511 4319
e  umra@umra.com.my




 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting