27 March 2011

kURsus Kahwen KAMI

hasil tangan Lady D at 11:34 PM 0 kate-kate semangat Links to this post
Assalamualaikum dear......hehe, terase cam baik lak pas g kursus 2 ari ...=) sy da dpt sijil kursus pra-perkahwinan sy!..(awat skema  benor)..hehe...tu yg paling terpenting..pasni da le kawen!..haha..gatal!..=) kat sini ingin aku kongsikan cte kursus kawen kami yg xbape la menarik sgt..tp rase dptla kot membantu kengkwn yg belum pg spy rse comfortable nk g nanti...firstly ni butir-butir kursus kami:

Tarikh     : 26-27 Mac 2011
Tempat   : Pejabat Agama Islam Daerah Kuala Langat

Hari Pertama:

ni la gamba yg di tgkap scare sorok2..makenyenampak pale2 org je..=)


patotnye kami kne ade kat sne kol 7.45 pagi..coz kami lom daftar lg..nk dafter on the day je...tetapi, kisah lucunya~ kol 7.45 pagi, en. tunang xtibe lagi depan umah sy!...huhuhu~..menggelabah la kn..mane x nye..1st time ni nk g..nervous gitu...cewah..dengan selambenye die smpai depan umah aku kol 7.55 pagi...aku ingat die nk g kelas yg next week...haha, kate2 perli dr aku..;)..masuk je dlm kete, die ckp: pakai tali pinggang... wah..takotnye..cam nk drift lak..tp kalo da lmbat camtu pape pn le tjadi..hehe...so dgn pecutnye die bwk kete..smpi sijangkang, kami pick-up sorg mmber die...so, al-kisahnye kami g be 3 je..xdela rombongan cik dayah ke kursus kawen..ate ritu die ckp ramai nk ikut cam ramai sgt la kn..huhu~

kami sampi je kt sane, kaunter pendaftaran hampir tutup..yela mane x nye sampai kol 8.30 pagi...huhu~..
klaka2...tp xdela lmbt sgt pn sbb bile kami masuk dewan..tgh taklimat, ceramah xstart lg..=) untuk hari ptame ade 4 sesi ceramah..naek bengkek gak la pinggang aku nih...kerusi tanpe meja, so wat kaki kte terkontang-kanting...huhu~ siyes! lenguh gile...ceramah hari ni ok je..best...tp xsume la..de gak penceramah yg wat aku mnguap xhenti2..de yg wat gelak nk pecah perut pn ade..tp aku cam memalu la sket kn...kne control ayu sket..sbb nk jd pngantin kn..ecece~...ceramah2 yg diberi mmg berguna untuk kite B2B..coz sgt2 memberi kte ilmu pengetahuan and kalo dtg ngan pasangan lebih ok sbb pe yg kte dgr die pn akan dgr skali so xdela becanggah pendapat time nk bebincangkn....cramah tentang akidah n ibadah, kasih syg, tanggungjwb, nikah cerai...sumela...aku mmg try utk bg spenuh perhatian..tp time ngantuk tu..mmg xle bla..nk dgr pape pn xmasuk..ngeh2....sesi hari ptame tamat pade pukul 5.30ptg....

sebelah xde org..kite gunekan fasiliti sebaiknye ok!...heehee

Hari Kedua:

hari  ni kami smpai awl skitla dr smalam walaupn xdela seawal org len...tp kami bjaye smpai sebelum sume org masuk dewan....peace!..=)...tp pagi ni mmg aku rase ngantuk yg teramat sgt..mlm smalam pn kol 10 aku da tdo..sedar2 da subuh....sgt penat..so pg ni aku bwk bekal air..ala2 backup bile aku ngantok t..le wat tambah2 oksigen kt otak kn..=) mmg seperti yg aku jangkekan..penceramah pegang mike je aku da stat nguap2 da..tp mmg pn sbbnye ceramah tu disampaikan xbp menarik so sume org dlm dewan ngantok...hari ni juz ade 3 ceramah...semua berkaitan ngan pengurusan kewangan,kesihatan dan konflik...aku try sebaik mungkin tuk adapt mende tu sume coz mmg ngantok sgt..n bosan..huhu~..tp xpe, mungkin da topik tu yg bosan kn..hehe...tapi hari ni la yg plg bes coz kursus da abes! yea!......sesi arini abis awal sket dr smalam kol 4.30 ptg........

otw balik....

die xtau pon yg aku de snap pic die..kui2~

kami singgah di pasar johan setie..tapau ayam goreng n tongking ayam (feveret)...lalala~..dgn sng ati...=) lega rasenye da settlekan 1 perkare.......*tapi rase takot lak nak kawen pas dgr ceramah..huhu~



~ Selangkah lagi menuju gerbang perkahwinan~
Aja2 Fighting!!







 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting