08 September 2013

Late Night Skincare Class

hasil tangan Lady D at 4:59 PM 0 kate-kate semangat Links to this post
Assalamualaikum..and morning gojes!! excited pagi-pagi dah update blog..memang tak menyempat..haha..actually SP tido..tu yang terus capai lappy nih...SP dah pengsan sebab malam tadi ikut mummy die buat Skincare Class sampai pukul 1 pagi....huhu...1 pagi ok...tett...0_o

Actually tak plan pun nak buat sampai pagi buta...my cousin tu request nak skincare class..then ingat nak buat petang tapii dia bz...and malam die nak keluar beli barang...so tu yang abis lambat tu...tu pun tak sempat nak buat Foot Spa...so buat hand spa, skincare and make up je....

Peserta malam ni 5orang perempuan dan 2orang lelaki..excited aku..sebab first time ade lelaki nak join kelas aku tau...tapi yang lagi excited sebab cousin aku yang request kelas ni..memang seorang yang sangat sempoi..tak pernah mekap ok..pakai pun simple je kot...selalu berbaju T, jeans and selipar je..so aku memang excited nak buat kelas ni untuk die..and hope die happy...^^ kali ni aku buat dua sesi...sebab sorang cousin n auntie aku keluar kejap..so sementara tunggu mereka...aku start kelas untuk 5orang peserta...

Inilah wajah-wajah mereka...tapi tak semua sudi nak pose...so yang hado je la...hehe..walaupun dah tengah malam..semua masih rajin nak belek muka tau...mereka ni tak pernah make up...so malam tadi aku share sedikit ilmu pada mereka..harap berguna untuk hari-hari mendatang...^^

aku lupe bawa camera..so gamba kualiti hp jenama malaysia..^^

Cantik itu subjektif...Menjadi cantik bukan untuk menunjuk-nunjuk..but to be presentable..Wanita yang cantik pada luaran itu bonus...dan wanita yang berharga cantikpada luaran dan dalaman (hati)....

Kalau ade yang sudi nak join skincare class ni dengan I...or minat nak jadi beauty consultant pun blh...^^
Feel Free to contact me..I will consult u for FREE!!

Hidayah Misnan (HM)
017-653 6779
FB : Mary Kay-HM 
Instagram : Marykayhm


04 September 2013

Aktiviti Beauty Consultant

hasil tangan Lady D at 12:01 PM 2 kate-kate semangat Links to this post
Assalamualaikum semua!!!!!!...rindu gile nak update blog...sampai entry raya pun takde...memang tak best..^^ (padahal tahun lepas pun takde entry raya..haha) cerita raya tahun lepas memang aku takde hati nak update pun...sedey~~...tahun ni raya best sikit..sebab macam2 ada...next entry kot..dah abis raya baru nak update kang semua rasa dah basi...ade ke yang sudi nak bace?..hehe

Semenjak dua tiga menjak menjadi Beauty Consultant ni..bertambahla aktiviti mak jemah ni...dan bertambahla kesibukan...mesti korang pelik kan...jadi beauty consultant tu bz bebenor ke...tak jugak..sebab keBZian ini masih terkawal sebab aku buat Mary Kay ni full time..dan kami beauty consultant bukan bekerja untuk Mary Kay..tapi bekerja untuk diri sendiri...

Ini la keje aku...

Buat Skincare Class....kelas ni percuma je...PERCUMA ok...selalunya aku akan buat kat rumah customer..sebab keselesaan customer tu penting..and ade sesetengah customer tu segan2 dan pemalu orangnya..so kalau buat kat rumah sendiri takdela segan sangat kan...tapi ade jugak yang aku buat kat rumah...kalau takde kelas kat mana-mana..aku akan set untuk buat kelas kat rumah aku..and sesape pun blh join..^^ sangat-sangat dialu-alukan...and skincare class ni bukan satu kelas yang serius yang memerlukan dahi anda berkerut kerana menerima input tahap PHD..^^..dalam kelas ni..aktiviti memang santai je...aku akan ajar skincare of coz..then aku akan ajar basic makeup..makeup yang simple yang everyday kita boleh praktikkan..(makeup tak semestinya nak mekap macam mak andam kan...) then if ada masa lebih aku akan bagi extra service...HANDS SPA dan FOOT SPA...memang syiok!!...dan semua ni FREE antara skincare yang telah dijalankan...

ni skincare kat Kapar, Klang...

ni kat seksyen 18,Shah Alam....

Johan Setia....

Kat rumah aku...

yang ni bukan skincare class sangat ok..ni aktiviti aku ngan en husband..die kan balik rumah 2 minggu je..so balik je misti nak mintak lovely wife die ni buat facial...ni kire sesi memanjakan suamila...hehe...so Mary kay ni bukan boleh cantikkan muka je...boleh buat manje2 dengan suami..tetttt.. +_+

Kalau ade yang sudi nak join skincare class ni dengan I...or minat nak jadi beauty consultant pun blh...^^
Feel Free to contact me..I will consult u for FREE!!

Hidayah Misnan (HM)
017-653 6779
FB : Mary Kay-HM 
Instagram : Marykayhm






 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting