17 January 2012

Bunga Crepe Paper yang menyenangkan hati

hasil tangan Lady D at 7:45 PM
Assalamualaikum semua...^_^
 (harus tetap senyum walaupun en. husben tiada di sisi)..ngee...

Kepada semua pembaca yang membaca blog ini secara rasmi atau tidak, saya nak ucapkan terima kasih banyak sebab sudi singgah kat blog yang tak seberapa ni.....syg u alls...;)..tetibe mood yang baik datang pagi ni untuk menghupdate cerita seterusnya.....

Ingat lagi tak yang saya sibuk menyibukkan diri untuk menDIY bunga untuk hantaran saya di entry INI ....nak tengok hasilnye?..jeng3..

+_________________+



aku dengan banggenye mempersembahkan koleksi hantaran yang menggunakan BUNGA hasil tangan sendiri....haha...actually, memula aku rase macam kedekut je pakai bunga ni..yela paling murah kot...kertas yang 60sen tu boleh dapat 4 kuntum bunge besar...mau tak jimat...JIMAT gile okey...tercapai matlamat ku untuk mengurangkan cost pada bunga hantaran...




Ni gambar yang paling close-up aku ade..hehe...ate semua pic masih di tangan OP...hurmm...lambat pulak rasenye..tak sabar nak tengok gambar..hehe..FYI, hantaran kami 11 dulang berbalas 13 dulang....actually aku just prepare 11 dulang..tapi sebab pihak lelaki bawak lebih, so add on last minit...guna doorgift..=)


ade sesuatu lagi yang mahu aku SHOW OFF....awwWW~ see....my hand bouquet...



specially made used my crepe paper flower...sangat suke..^_^ thanks pada my cousin yang gubahkan last minute for me... 

selain tu....hand bouquet tu jugak boleh dijadikan sesuatu di HARI PERSANDINGAN...


ya~ hiasan di Guestbook corner...hehe...stand tu pakai stand gitar adik2 je...mudah kan..semudah A, B, C....

hahaha~ sirius xde kene mengena...

nanti kalau aku rajin aku update lagi okey..


dadada~~~~




7 kate-kate semangat:

cikpingu said...

ajar aku... aku lupe lah buat bunga cmtu.. dlu pndi gak la.. skrg dh lupe

Lady D said...

nk ke aku ajar..huhu~...le je..aku bg ko link tutorial utk bunge ni ye..^_^

Anis's Journal said...

cantiknye bunga untuk hantaran tu, nak tiru la hehehe..

Lady D said...

Thanks anis...boleh je...senang n jimat...hehe

Anis's Journal said...

Tp ukuran tu macamane? ukur tisu cam kt kdai mkn tu ke?

Lady D said...

kalau ikut ukuran tisu tu panjang sgt..unless kalau anis mmg nak buat bunge tu saiz besar..kalau nk wat sedang macam kat atas tu boleh gune ukuran dlm 4 - 4.5 inch...

CintaPena said...

really nice..sgt cantik...

Post a Comment

 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting