06 September 2012

Mama & Baby Fair 2012

hasil tangan Lady D at 11:43 PM 0 kate-kate semangat Links to this post
Sale barang Baby and Mommy lagi....Tapi kat melaka....kebetulan 16 September ni nak pegi melaka....agak2 en Hb nak x bawak aku pegi sale ni????

Wait n See..

...
...
...

Kalau x nak bawak kite majuk je kan baby.....

^_____^



14-16 September 2012

Mama & Baby Fair 2012

Brands Offered
Avent
M&M
Basillic
Anakku
Fiffy
Drypers
KidsMe
Luvable Friends
Diapex
Hello Kitty
Doraemon
and many more


Time
10am – 9pm


Location 
MITC
Malacca

Things that I miss a lot during this pregnancy

hasil tangan Lady D at 11:27 PM 2 kate-kate semangat Links to this post
Kebanyakan pregnant women or mommy to be mesti akan ada perasaan yang sama macam aku...we miss a lot of things..things that we can do, we can wear...and macam-macam lagi....tapi ni dari pengalaman aku la...maybe setiap orang ade pengalaman lain-lain...tak same...based on their routine...:)

The most things yang aku memang terase rindu sangat NAK PAKAI JEANS....uwaaaaa~~~...tengok je jeans tu terperuk dalam lemari..sian kan die...nak keluar kejap pon aku da rase rimas xtau nak pakai ape...baju ape...seluar ape...sebab normally memang akan pakai jeans kan...so skarang...yang hado la...terpakse la pakai skirt..aku xsuke...rimas...(sebab aku xbiase...)...

Rindu NAK PAKAI BAJU KURUNG MODEN.......sebab, fesyen utama aku semenjak mengandung ni...Jubah, jubah dan jubah...bukan sebab nak berlagak baik ke hape...tapi tu je yang muat bile perut da membesar macam ni...aceli..muat jugak baju-baju kurung biase...tapi tang kain tu memang xboleh zip...dan kalau duduk..memang aku akan tercungap2 macam orang perlukan CPR...Semput okey!...so tengok je la baju yg bergantung2 kat dalam lemari tu..............+___+

Rindu NAK TAWAF SATU shopping complex....semenjak pregnant ni memang xdan aku nak berjalan banyak..kalau keluar juz beli barang yang memang aku cari dan terus balik...kalau x memang cari nahas la...kaki ni lenguh semacam...where's my energy goes??...

Rindu NAK TEMAN EN HB pegi main bowling...main badminton....sebab skarang aku cepat letih...and xlarat nak duduk lama2 kat satu2 tempat tu...so skarang da jarang temankan die....aku tunggu kat rumah je...isk2...boring kan....;(

Rindu NAK PAKAI HIGH HEELS...sebab skarang..peneman setia kaki aku adalah selipar yang ala2 selipar makcik2....and mak aku pon xpakai selpar cam aku ni...nak pegi kenduri kawen ke..pape function ke...pegi beraye.sume pakai selipar ni je ha....and this weekend aku kena pegi perwakilan untuk Puteri Kota Raja..and.....ni jugakla selipar yang aku kena pakai...xde class btoi!..huhu..tapi ni je la selipar yang bile pakai kurang sikit sakit kaki aku...very recommended untuk mom to be..


Ni la selipar aku...dulu, kini dan selamenye...

So to all mommies to be..pe lagi yang u olls rindu nak buat mase pregnant ni....kalau ikut aku banyak lagi sebenarnye...tapi ni adalah TOP 6 daripada semua yang aku rase....


uwaaaaaa~~ melalak jap...and the MOST i MISS adalah EN. HB...gedikks..hehe


With Love,
Mommy Dya






Check up 28 weeks ++

hasil tangan Lady D at 2:20 AM 0 kate-kate semangat Links to this post
Pejam celik...pejam celik da 28 weeks ++.....lepas ni 8 bulan...then 9 bulan...pastu...dup dap dup dap...ok nerves!...xnak pikir dulu pasal tu..

Tadi pegi checkup...aku saje je pegi lambat..dalam pukul 9 camtu baru tehegeh2 pegi klinik...last2 dapatla No bertuah yang sangat suke!!!...No. 30..selalunye akan lambat la bile nombor kite berangka besar..tapi arini macam cepat pulak...

Baru duduk da kena panggil amik urine test...pastu baru duduk kejap da kena panggil timbang berat and ambil BP (blood pressure)....pastu baru duduk kejap da kena amik darah pulak....pastu duduk lagi kejap da kena panggil masuk jumpe nurse....everything sume ok...and nurse bagi dengar jantung baby....^_^..suke...tapi aku takdela excited sangat..sebab mase buat 3d scan aritu da dengar da...hehe...bajet cool...pastu nurse suruh catat pergerakan baby..MAKE SURE in 12hours baby tendang kuat paling kurang 10 times...sebab kalau x maybe baby terjerut tali pusat...baru aku paham (patutla kalau baby ni tendang cam dapat gegaran gempa perut aku...die nak beritau die sihat...pandai baby mommy...)...

Lepas je cek semua n die cakap semua ok...tetibe aku pulak yang x ok bile nurse tu suh pegi bilik sebelah NAK CUCUK KANCING GIGI..erk!!...x nak boleh???....aku xsuke jarum...cucuk amik darah yg sikit tu pon siap pejam mate...huk2...nurse tu tambah lagi cakap "ni cucuk sekali...bulan depan cucuk lagi skali ye"..okeh...pasrah!!

Pegi je bilik sebelah...duduk..pastu nurse cakap, "sakit skit ye..bagi tangan yang jarang buat keje"...aku terus je hulur tangan kiri....and seksi skitla sebab kene cucuk kat bahu..aww~....sakit okeh!!...cam kebas2 skit..and lenguh...rase xlarat da nak pegi masuk ofis balik (memang alasan...huhu)...al-kisahnye aku half day pagi je....so kemalasan nak masuk ofis balik memang la menebal kan...

**psstt...nak bisik ni...Tangan ni sakit lagi..tapi LARAT lagi UPDATE BLOG**

ngeh2..

>___<

With Love,
Mommy Dya






 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting