10 January 2019

99 WONERLAND PARK - PART 1

hasil tangan Lady D at 11:42 PM 0 kate-kate semangat Links to this post

Actually memang Dayah belum pernah lagi pergi tempat ni walaupun haritu tempat ni viral sekejap sebab baru buka dan MASUK PERCUMA.. Almaklumlah tengah free kemain jammed jalan sampai tak teringin pergi walaupun #saifputra & #karlputra memang hantu Dinosour..😬
.
Anak-anak Memang suka sangat dinosour maka memang pasang cita-cita nak pergi tapi tunggu orang reda..Alhamdulillah tiba-tiba Allah bagi rezeki pergi free juga atas tiket Blogger tapi kena review pasal this place..
.
Gigih drive tau..korang boleh waze je 99 WONDERLAND confirm sampai..
👉🏻Dibuka : setiap hari rabu-ahad
👉🏻waktu : 9pagi-11malam
👉🏻Bayaran masuk : RM10 (dewasa), RM5 (kanak-kanak)
Sangat affordable nak bawa anak-anak..dengar cerita mungkin harga akan naik lepas diorang tambah entertainment.. So, cepat2 pergi ok..☺️
Tempat parking pun jangan risau..luas yakmat, ade 3 tempat parking..

Jalan-jalan jugak..sunblock jangan dilupakan..kang ireng and geseng..haha
Bagi yang macam kami pergi tengah panss terik..wajib sapu sunblock dulu eh...
Ni Mary Kay punya siap spf 30..cukuplah nak buat round 1 kawasan ni..





Korang boleh beli makanan untuk bagi haiwan makan siap-siap kat kaunter ni,,

harga dari rm3-rm10

*Anak-anak sedia dah nak pau mama..aku cari duit ade ke tak..haha


Antara aktiviti yang anak-anak suka dekat sini ialah konsep petting zoo.. bukanlah Dinosour je yang ada..banyak lagi hidupan.. Macam-macam jenis burung, itik, rusa, ostrich, ikan, ayam.. yang ni mostly kita boleh bagi makan..
.
Tempat ni sangat luas..tapi ada disediakan perkhidmatan buggy..tapi ada certain checkpoint sahaja yang die stop..and ada waktu tertentu.. seeloknya pakailah kasut yang sesuai nak berjalan2 banyak..

Kat sini konsep die macam petting zoo..so bukan hanya Dinosour yang bertapa kat sini..ayam lebih banyak daripada Dinosour..hehe
Makan tu korang dah boleh start sedekah daripada jambatan ni..ayam-ayam pun akan kerumun korang..





21 April 2014

MERAWAT RAMBUT GUGUR

hasil tangan Lady D at 10:32 AM 2 kate-kate semangat Links to this post
Assalamualaikum u olls!!

Semenjak aku melahirkan anak last year..rambut gugur menjadi-jadi..stress ok..mase tu aku sampai asik g saloon je memendekkan rambut..but tak berhasil pun..rambut tetap gak gugur..encik husben suke bising sebab die tak suka rambut bertaburan di mana-mana..lantai bilik, ruang tamu bilik air and hampir kat semua kawasan latai rumah...hadoi...

Lastly, aku pun pergi saloon untuk buat treatment..and diorang kate rambut aku kat tengah-tengah kepala dah hampir nak botak...takUTTnye!!..then die pun suggest aku untuk pakai Hair Tonic ,  Hair Loss Shampoo by QS, Masque by QS ( Conditioner) and Serum...Alhamdulillah..after 5 bulan penggunaan..rambut gugur aku tak macam dulu lagi...gugur pun satu dua helai je..normal la tu kan..sebab before nii adela dalam segenggam bila gugur tu...time basuh rambut jangan ceritala..memang mengharukan..abis bilik air penuh rambut..then rambut kat tengah-tengah kepala tu dah mula tumbuh da..Alahamdulillah..aku memang puashati!! aku bagi 5 Bintang!!..Korang yang ade problem rambut gugur memang kena cuba..lagi-lagi yang dah pernah melahirkan anak tu...aku sangat faham ape yang korang lalui..kita serupa...;)

Ini la set tu...Tapi yang soft cream balang biru tu...untuk treatment mingguan..kalau korang malas tak yah beli..tapi aku nasihatkan rajinkanla diri u olls untuk dapatkan rambut yang cantik..cewah!!..Boleh cari kat saloon2 seluruh Malaysia..tapi kalau nak beli ngan aku pun boleh..jom wassap laju-laju..

TERDIRI DARI 3 FORMULA RAWATAN:
1. RAWATAN RAMBUT ION/PERM
2. RAWATAN RAMBUT GUGUR
3. RAWATAN KULIT KEPALA

SETIAP SET RAWATAN TERDIRI DARIPADA;

1. Shampoo, 300ml
*penggunaan cuma 2hari sekali

2. Masque (Conditioner), 300ml
*penggunaaan 2hari sekali selepas mencuci rambut , melembutkan rambut.

3. Shine Serum (botol hijau), 120ml
*penggunaan setiap kali selepas mencuci rambut..selepas mengeringkan rambut sapu serum ini dibahagian hujung rambut untuk mengekalkan kelembtan dan kilauan pada rambut. juga mengelakkan rambut bercabang.

4. Soft Cream (balang biru), 500ml
*penggunaan hanya 1 kali seminggu.
*memberi rambut lembapan yg diperlukan ambil membuat rambut menjadi lebih terurus dan sihat.

HARGA : RM120/set

juga boleh dibeli berasingan:
1. shampoo = RM30
2. Masque/conditioner = RM45
3. Shine Serum = RM45
4. Soft Cream = RM45



11 April 2014

Kelas Makeup Percuma

hasil tangan Lady D at 6:07 PM 0 kate-kate semangat Links to this post
Assalamualaikum semua...Maaf sekarang susah betul nak update blog...sibuk sikit dengan kerja-karja harian dan career Mary Kay ku...Pada kawan-kawan...

Berminat mengikuti kelas mekap dirumah atau di pejabat anda??

Apa yang anda dapat dengan kelas mekap kami?

KELAS MEKAP (1jam 30minit)
Peserta akn diberi peluang utk menggunakn produk2 berikut:
Primer foundation
Liquid foundation
Eyebrow
Eye primer
Eye color (3 color)
Blusher
Eyeliner (liquid n pencil)
Mineral powder /Transluscent powder
Lipstick
Mascara
Makeup Finishing Spray

dan dapatkan tips:
*Bagaimana nk jadikan foundation tahan lama n nampak lebih licin n gebu?
*Cara pilih warna faundation yg betul.
*Cara pkai foundation yg betul agar nmpk sekata n flawless
*Cara lukis dan bentuk kening.
*Bagaimana nk jadikan eyecolor tahan lama.
*Bagaimana nak blend color supaya menghasilkan warna yang cantik dan menarik
*Pemilihan warna eye color, blusher n lipstik

Berminat?? Pm/wassap kami skarang : 0176536779 (HM)


Jangan segan-segan..call je kite...;)

please LIKE our page


 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting