21 April 2014

MERAWAT RAMBUT GUGUR

hasil tangan Lady D at 10:32 AM 2 kate-kate semangat Links to this post
Assalamualaikum u olls!!

Semenjak aku melahirkan anak last year..rambut gugur menjadi-jadi..stress ok..mase tu aku sampai asik g saloon je memendekkan rambut..but tak berhasil pun..rambut tetap gak gugur..encik husben suke bising sebab die tak suka rambut bertaburan di mana-mana..lantai bilik, ruang tamu bilik air and hampir kat semua kawasan latai rumah...hadoi...

Lastly, aku pun pergi saloon untuk buat treatment..and diorang kate rambut aku kat tengah-tengah kepala dah hampir nak botak...takUTTnye!!..then die pun suggest aku untuk pakai Hair Tonic ,  Hair Loss Shampoo by QS, Masque by QS ( Conditioner) and Serum...Alhamdulillah..after 5 bulan penggunaan..rambut gugur aku tak macam dulu lagi...gugur pun satu dua helai je..normal la tu kan..sebab before nii adela dalam segenggam bila gugur tu...time basuh rambut jangan ceritala..memang mengharukan..abis bilik air penuh rambut..then rambut kat tengah-tengah kepala tu dah mula tumbuh da..Alahamdulillah..aku memang puashati!! aku bagi 5 Bintang!!..Korang yang ade problem rambut gugur memang kena cuba..lagi-lagi yang dah pernah melahirkan anak tu...aku sangat faham ape yang korang lalui..kita serupa...;)

Ini la set tu...Tapi yang soft cream balang biru tu...untuk treatment mingguan..kalau korang malas tak yah beli..tapi aku nasihatkan rajinkanla diri u olls untuk dapatkan rambut yang cantik..cewah!!..Boleh cari kat saloon2 seluruh Malaysia..tapi kalau nak beli ngan aku pun boleh..jom wassap laju-laju..

TERDIRI DARI 3 FORMULA RAWATAN:
1. RAWATAN RAMBUT ION/PERM
2. RAWATAN RAMBUT GUGUR
3. RAWATAN KULIT KEPALA

SETIAP SET RAWATAN TERDIRI DARIPADA;

1. Shampoo, 300ml
*penggunaan cuma 2hari sekali

2. Masque (Conditioner), 300ml
*penggunaaan 2hari sekali selepas mencuci rambut , melembutkan rambut.

3. Shine Serum (botol hijau), 120ml
*penggunaan setiap kali selepas mencuci rambut..selepas mengeringkan rambut sapu serum ini dibahagian hujung rambut untuk mengekalkan kelembtan dan kilauan pada rambut. juga mengelakkan rambut bercabang.

4. Soft Cream (balang biru), 500ml
*penggunaan hanya 1 kali seminggu.
*memberi rambut lembapan yg diperlukan ambil membuat rambut menjadi lebih terurus dan sihat.

HARGA : RM120/set

juga boleh dibeli berasingan:
1. shampoo = RM30
2. Masque/conditioner = RM45
3. Shine Serum = RM45
4. Soft Cream = RM45



11 April 2014

Kelas Makeup Percuma

hasil tangan Lady D at 6:07 PM 0 kate-kate semangat Links to this post
Assalamualaikum semua...Maaf sekarang susah betul nak update blog...sibuk sikit dengan kerja-karja harian dan career Mary Kay ku...Pada kawan-kawan...

Berminat mengikuti kelas mekap dirumah atau di pejabat anda??

Apa yang anda dapat dengan kelas mekap kami?

KELAS MEKAP (1jam 30minit)
Peserta akn diberi peluang utk menggunakn produk2 berikut:
Primer foundation
Liquid foundation
Eyebrow
Eye primer
Eye color (3 color)
Blusher
Eyeliner (liquid n pencil)
Mineral powder /Transluscent powder
Lipstick
Mascara
Makeup Finishing Spray

dan dapatkan tips:
*Bagaimana nk jadikan foundation tahan lama n nampak lebih licin n gebu?
*Cara pilih warna faundation yg betul.
*Cara pkai foundation yg betul agar nmpk sekata n flawless
*Cara lukis dan bentuk kening.
*Bagaimana nk jadikan eyecolor tahan lama.
*Bagaimana nak blend color supaya menghasilkan warna yang cantik dan menarik
*Pemilihan warna eye color, blusher n lipstik

Berminat?? Pm/wassap kami skarang : 0176536779 (HM)


Jangan segan-segan..call je kite...;)

please LIKE our page


17 March 2014

Supplement ada bahan terlarang

hasil tangan Lady D at 6:45 AM 3 kate-kate semangat Links to this post
Sekarang ni rata-rata orang sibuk ambil supplement..macam-macam nama ade..sampai ade yang sampai lidah ni nak terbelit nyebutnye..Selalunya korang ambil supplement ni sebab ape? ?  Sebab supplement tu popular sehingga membuat keinginan korang naik ke level paling tinggi? Atau sebab memang korang perlukan??

Selain tu ade sesetengah supplement ni yang kadang-kadang hanya memberi harapan palsu untuk pengguna..cth: boleh putihkan kulit seputih cat kereta myvi, boleh jadi kurus sekurus tiang kantin sekolah..tapi pengguna masih beli sebab alasan taknak berputus asa..

Pernah tak korang tengok bahan-bahan nya selamat atau tidak..sebab kadang-kadang kita terlepas pandang benda-benda macam ini.. ada satu supplement ini sebagai contoh contain 'DONKEY HIDE GELATIN"   DONKEY OK!!! Sekali lagi aku  highlight DONKEY!! Kslau korang nak mkn??? Aku memang tabik la sapa yang makan supplement ni..

Sedikit info about this.

Donkey-hide gelatin or ass-hide glue (Latin: colla corii asini) is gelatin obtained from the skin of thedonkey (equus asinus) by soaking and stewing. It is used as an ingredient in traditional Chinese medicine,[1][2] where it is called ejiao (simplified Chinese: 阿胶; traditional Chinese: 阿膠; pinyin: ē jiāo).

The gelatin is produced in several coastal provinces of China: Jiangsu, Zhejiang, Shandong. Shandong'sDong'e County was where "ejiao" got its name.

Ni contoh donkey hide gelatin tu

Produk ni aku nampak merata jual kat FB siap tulis HALAL semua..and suprisingly xde pun tanda halal tu..korang suke2 'jual' HALAL tu ye..ingat kalau orang makan and bende tu tak halal korang nak tanggung? Ni bab bende-bende makan..jadi darah daging..jangan buat main ok..


Sekian Melaporkan


 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting