10 January 2019

99 WONERLAND PARK - PART 1

hasil tangan Lady D at 11:42 PM

Actually memang Dayah belum pernah lagi pergi tempat ni walaupun haritu tempat ni viral sekejap sebab baru buka dan MASUK PERCUMA.. Almaklumlah tengah free kemain jammed jalan sampai tak teringin pergi walaupun #saifputra & #karlputra memang hantu Dinosour..😬
.
Anak-anak Memang suka sangat dinosour maka memang pasang cita-cita nak pergi tapi tunggu orang reda..Alhamdulillah tiba-tiba Allah bagi rezeki pergi free juga atas tiket Blogger tapi kena review pasal this place..
.
Gigih drive tau..korang boleh waze je 99 WONDERLAND confirm sampai..
👉🏻Dibuka : setiap hari rabu-ahad
👉🏻waktu : 9pagi-11malam
👉🏻Bayaran masuk : RM10 (dewasa), RM5 (kanak-kanak)
Sangat affordable nak bawa anak-anak..dengar cerita mungkin harga akan naik lepas diorang tambah entertainment.. So, cepat2 pergi ok..☺️
Tempat parking pun jangan risau..luas yakmat, ade 3 tempat parking..

Jalan-jalan jugak..sunblock jangan dilupakan..kang ireng and geseng..haha
Bagi yang macam kami pergi tengah panss terik..wajib sapu sunblock dulu eh...
Ni Mary Kay punya siap spf 30..cukuplah nak buat round 1 kawasan ni..





Korang boleh beli makanan untuk bagi haiwan makan siap-siap kat kaunter ni,,

harga dari rm3-rm10

*Anak-anak sedia dah nak pau mama..aku cari duit ade ke tak..haha


Antara aktiviti yang anak-anak suka dekat sini ialah konsep petting zoo.. bukanlah Dinosour je yang ada..banyak lagi hidupan.. Macam-macam jenis burung, itik, rusa, ostrich, ikan, ayam.. yang ni mostly kita boleh bagi makan..
.
Tempat ni sangat luas..tapi ada disediakan perkhidmatan buggy..tapi ada certain checkpoint sahaja yang die stop..and ada waktu tertentu.. seeloknya pakailah kasut yang sesuai nak berjalan2 banyak..

Kat sini konsep die macam petting zoo..so bukan hanya Dinosour yang bertapa kat sini..ayam lebih banyak daripada Dinosour..hehe
Makan tu korang dah boleh start sedekah daripada jambatan ni..ayam-ayam pun akan kerumun korang..





0 kate-kate semangat:

Post a Comment

 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting