18 January 2011

BANYAKnye nk kene buat~

hasil tangan Lady D at 11:14 PM 0 kate-kate semangat Links to this post

disebabkan perasaan aku yang xsabo2 menunggu hari yang aku rase akan membuat aku bahagie tu...aku stat la mencari info-info yang ku rasekan akan ada gunanaya dalam aku meniti hari-hari bujang aku ni..aku sibuk memimirkan persediaan dari segi ekonomi shj...yela..mane x nye...nak kawen ni..byk tu nk pakai duet...and fyi, aku ni bru je keje nk masuk setaun...bape la sgt duet aku blh smpn kn..lelagi dgn nafsu bershoping aku ni yg mmg xde tolok bandingnye...huhu~..so aku ni lbh merisaukan duet yg xcukup drp ape yg akan berlaku lepas aku kawen nanti...so..bile aku tesedar rupe2nye..byk bnde yg aku kene blaja..aku nk diri aku....si die paham kenape kami perlu berkahwin..n pe persediaan yang perlu kami lakukan...for today, ni yg aku le share after review several blogs..
        Bagi lelaki;
*tanamkan sifat bertanggungjawab
*tanamkan sifat belas dan kasihan kepada wanita yang lemah
*binalah sifat bertolak ansur
*binalah kesediaan untuk berbincang dan mendengar pandangan pasangan
*binalah kemampuan dan kemahiran yang boleh digunakan untuk mencari rezeki yang halal
*binalah kekuatan diri untuk melindungi isteri dan anak-anak dari segala bahaya yang mendatang  
Bagi wanita;
*belajarlah untuk setia kepada hanya seorang manusia iaitu suami
*mula agihkan kasih sayang yang sebelum ini diberikan kepada hanya ibu bapa kepada suami
*lawan nafsu dengan mengawal mulut dan gaya-gaya ego untuk menjaga maruah dan air muka suami walau pun suami tidak mempunyai apa-apa kelebihan
*belajar-belajarlah memasak kalau sebelum ini biasa beli makanan luar sahaja
*bersedialah untuk menjadi ibu kerana anda mungkin hanya ada masa 9 bulan 10 hari sahaja untuk  belajar

Everyday is my day...

hasil tangan Lady D at 10:39 PM 0 kate-kate semangat Links to this post
actually..rase cam xcited nk kawen...haha..klaka plak rasenye bile "aku" yang bekate begitu..sebenarnye lame lg pejalanan hidup aku sebagai tunang A...ade dalam setaun lagi kot...tapi otak aku da serabut skarang da...ecece.. camla nk kawen esok kn...setiap hari dalam otak aku ni...topiknye KAHWIN...hehehe

malam tadi pn bile beborak ngan seorang sahabat..katenye da xsabar sangat nak kawen..n guess what..die special GF pn blom ade..kalo aku free..da lame aku tawarkan diri..OOPppss...jgn men gile..de gak yang kene piat telinga kang...

even aku punye majlis mybe aorund 10 months lg...tp aku da rase cam around de corner tau....many things gak yang aku da plan...yela..majlis ni kn bukan majlis main-main cam main kawen2 time zaman kecik-kecik dulu tu...so..aku kene well plan...untuk x miss out anything, aku nk keep on write in this blog as to remind me jgk nanti..tuk sesape yang same gak cam aku...kite blh remind each other kn....

reflect 4 today:

harini xbyk sgt dreaming sal kawen coz lbh byk berFB...hehe..
 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting