07 June 2013

Penapis Air Coway

hasil tangan Lady D at 5:15 PM 2 kate-kate semangat Links to this post
Assalamualaikum and morning semua....

Entry ni ikhlas dari hati aku...Coway tak suruh pun...^^

Actually, tetibe semangat nak cerita pasal penapis air...haha..macam promoter plak...jangan salah sangka ok..aku saja je..sebab kat rumah ni baru pasang...so, teruja lebih skit...(orang lain lame dah pasangkan..tak heran pun diorang..ngeh2)...

Apa yang best sangat dengan coway ni?..memang best weh..sebab TAK PERLU MASAK AIR lagi!!...yahoo!!...nampak tak..tahap kemalasan dah mencapai tahap tertinggi..hahah...takdelah...cuma jimat la skit masa kita kan..lelagi aku yang da jadi BIZiwomen ni...mana tak nya..nak uruskan SP, rumah, kain, and semuala..pastu dengan nak uruskan BIZ baru..boleh terjah sini MARY KAY-HM, sempat kau nak promote..haha..

Ok, back to Coway....kat rumah aku pasang yang jenis ni....Memang best sebab ada air panas, air sejuk dan air biasa....so memang korang akan admire kat mende nih...cik abang dahaga tetengah hari pun tak yah dah sesusah nak ketuk-ketuk ais (aku slalu buat ais dalam mangkuk)..memang boleh bagi 10 markah untuk tahap kemalasan aku..nasib baik dah kawen...kalau tak memang aku buat satu statement yang berani and membuat hidup aku membujang sampai ke tua...hik2!


Tapi tak semua orang suka untuk pasang water filter ni kan..lelagi bila promoter tu datang dekat dengan kita sambil pegang pamplets...confirm lari kan...(aku la tu orangnye...slalu cakap takpe2 saya tak nak...da pakai dah.dah ada banyak dah..haha..alasan2...) ...Sebab tak semua orang sedar akan kepentingannye...




Kenapa Penting?... Untuk mencegah diri, anak-anak, keluarga daripada meminum air yang mengandungi bahan-bahan yang merbahaya seperti klorin, habuk, karat, Virus, Bakteria dan sebatian kimia yang tak dapat dilihat oleh mata kasar.....kan...banyak tu kenapa penting.....so tunggu ape lagi..yang belum ada...grab satu untuk rumah u olls...hehe


02 June 2013

KERJAYA BARU

hasil tangan Lady D at 7:19 PM 3 kate-kate semangat Links to this post
ASsalamualaikum...dan selamat pagi...Finally, dapat jugak on laptop dan serba sedikit menghapus sawang di blog terchenta ni... Saif tengah nyenyak tido..so jom update laju-laju..hehe


Setelah 6 bulan menyandang jawatan tetap sebagai suri rumah tangga dan suri di hati encik husband dan Saif...Aku start rasa bosan..huhu..mane tak nye..setiap hari buat benda yang sama..and kadang-kadang rasa macam kerja kat rumah ni tak habis-habis pun ye jugak...memang lain sangat dengan life waktu kerja...sbb life waktu kerja lagi teruk...haha...dengan kerja ofis + kerja kat rumah + anak..So memang tak terlintas la kat fikiran aku nak kerja semula...

So aku pun joinla MARY KAY sebagai Beauty Consultant...mungkin ada yang dah biasa dengar and yang tak pernah dengar pun ade...aku da lame tahu pasal benda ni..cuma sebelum ni takde orang yang recommend untuk join ke hape..and plus, aku tak suka direct selling...Tapi itu dulu..sebelum aku betul-betul tahu ape tu MARY KAY...

Kisah jatuh cinta ni bermula bila aku buat satu program grooming untuk Puteri Umno area aku. Dalam MARY KAY dipanggil sebagai Skin Care Class (SCC)..and sangat best!!..and sangat santai dan memang enjoy la...sirius aku tak tipu..huhu...Actually semenjak bersalin kan Saif aku memang kurang menjaga penampilan...means, aku kalau pakai asal selesa and kat muka tu tepek bedak saif je..haha..memang jimat kan, bedak share je..kih2..

Tapi, after attend class tu..buat aku realize yang aku tak boleh abaikan penampilan aku..even kita dah beranak kita mesti sentiasa CANTIK...itu jugakla yang beauty consultant tu cakap kat aku..mungkin inilah dia "sesuatu" yang aku rasa hilang dan buat aku hilang self confident bila aku dah takde KERJAYA...bila duduk rumah aku rasa something missing.. 

Sekarang...aku nak bina balik self confident aku...aku nak ada "sesuatu" yang aku boleh buat diri aku bangga, happy dan yang penting dapat bahagiakan family...cewah! azam kau!...haha...so, daripada benci direct selling...aku JATUH CINTA dengan direct selling!!..tapi bukan semua ok...yang ni memang terpilih sebab...................jeng3...sebab MARY KAY ni adalah DUNIA KECANTIKAN WANITA...dan akan MEMPERKAYAKAN WANITA.....aku memang suka benda2 macam ni...so kalau direct selling jual penapis air ke...Dilarang keras untuk approach aku... ^_^

#Entry ni sebagai pembakar semangat aku...supaya satu hari nanti...Insha Allah, aku akan baca semula entry ni sebagai seorang yang berjaya.. Insha Allah...

#Sesiapa yang berminat untuk join SCC dengan saya jangan segan silu nak contact ye...kita akan share kegembiraan dan rahsia kecantikan wanita....Call me for appointment...and yang penting..Kelas ini PERCUMA!! FREE je!!..

Salam Cantik dari saya, Beauty Consultant anda...017-653 6779 (hidayah Misnan)
Facebook ::  MARY KAY-HM





 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting