02 June 2013

KERJAYA BARU

hasil tangan Lady D at 7:19 PM
ASsalamualaikum...dan selamat pagi...Finally, dapat jugak on laptop dan serba sedikit menghapus sawang di blog terchenta ni... Saif tengah nyenyak tido..so jom update laju-laju..hehe


Setelah 6 bulan menyandang jawatan tetap sebagai suri rumah tangga dan suri di hati encik husband dan Saif...Aku start rasa bosan..huhu..mane tak nye..setiap hari buat benda yang sama..and kadang-kadang rasa macam kerja kat rumah ni tak habis-habis pun ye jugak...memang lain sangat dengan life waktu kerja...sbb life waktu kerja lagi teruk...haha...dengan kerja ofis + kerja kat rumah + anak..So memang tak terlintas la kat fikiran aku nak kerja semula...

So aku pun joinla MARY KAY sebagai Beauty Consultant...mungkin ada yang dah biasa dengar and yang tak pernah dengar pun ade...aku da lame tahu pasal benda ni..cuma sebelum ni takde orang yang recommend untuk join ke hape..and plus, aku tak suka direct selling...Tapi itu dulu..sebelum aku betul-betul tahu ape tu MARY KAY...

Kisah jatuh cinta ni bermula bila aku buat satu program grooming untuk Puteri Umno area aku. Dalam MARY KAY dipanggil sebagai Skin Care Class (SCC)..and sangat best!!..and sangat santai dan memang enjoy la...sirius aku tak tipu..huhu...Actually semenjak bersalin kan Saif aku memang kurang menjaga penampilan...means, aku kalau pakai asal selesa and kat muka tu tepek bedak saif je..haha..memang jimat kan, bedak share je..kih2..

Tapi, after attend class tu..buat aku realize yang aku tak boleh abaikan penampilan aku..even kita dah beranak kita mesti sentiasa CANTIK...itu jugakla yang beauty consultant tu cakap kat aku..mungkin inilah dia "sesuatu" yang aku rasa hilang dan buat aku hilang self confident bila aku dah takde KERJAYA...bila duduk rumah aku rasa something missing.. 

Sekarang...aku nak bina balik self confident aku...aku nak ada "sesuatu" yang aku boleh buat diri aku bangga, happy dan yang penting dapat bahagiakan family...cewah! azam kau!...haha...so, daripada benci direct selling...aku JATUH CINTA dengan direct selling!!..tapi bukan semua ok...yang ni memang terpilih sebab...................jeng3...sebab MARY KAY ni adalah DUNIA KECANTIKAN WANITA...dan akan MEMPERKAYAKAN WANITA.....aku memang suka benda2 macam ni...so kalau direct selling jual penapis air ke...Dilarang keras untuk approach aku... ^_^

#Entry ni sebagai pembakar semangat aku...supaya satu hari nanti...Insha Allah, aku akan baca semula entry ni sebagai seorang yang berjaya.. Insha Allah...

#Sesiapa yang berminat untuk join SCC dengan saya jangan segan silu nak contact ye...kita akan share kegembiraan dan rahsia kecantikan wanita....Call me for appointment...and yang penting..Kelas ini PERCUMA!! FREE je!!..

Salam Cantik dari saya, Beauty Consultant anda...017-653 6779 (hidayah Misnan)
Facebook ::  MARY KAY-HM





3 kate-kate semangat:

izfanora said...

hambek kau.. aku yg dh lama jd suri ni, releks je.. kohkohkoh.. ko tunggu aku kuarkan produk kecantikan aku.. hahaha..

Lady D said...

izfanora :: hahahahah...sebab ko dah biase..aku kan bru berkecimpung jd housewife ni..hehe...saje bina kerjaya baru sebab pasni saif da nak besar..and aku kena ade future plan..ko cantik xpe r kluar produk sendiri...huhuhu

Kenari Putih said...

haha.. dayah betul tu kalo kerja rumah ni memang tak pernah habis nyer... hahaha.. tahniah dah join mary kay.. insyaAllah kalo dah berjaya boleh dapat order vios pinkish.. hihi.. all da best ya ;D

Post a Comment

 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting