23 January 2013

Wordless Wednesday :: Saif Dibawa Berurut

hasil tangan Lady D at 10:33 AM
Salam..hai mommies!...hai semua...hari rabu tanpa kata...la sangat kan...berkata-kata tak berhenti adalah..hehe

Harini little bit tension and worried sebab dari pagi Saif bangun (pukul 9pagi) menangis saje..gaya macam nak susu...tapi bila susukan dia menangis macam kena marah tu...terkejut aku dengan mak tengok Saif camtu...(nenek dia yang da beranak 7 pun terkezut...hehe)...ingatkan macam selalu..kalau dia nangis pun nanti petang dalam pukul 3 camtu dia akan tidur membawa ke malam...

Tapi, harini tak..dia nangis je.....bila aku yang angkat mulala mencari sumber susu dia...da bagi susu botol pun still nak bergantung lagi..bayangkanlah non-stop....nak diangkatt je..bila diletak menagis lagi...risau betul dibuatnya...Then, lepas asar tadi..aku pergi rumah MIL, dengan tujuan nak celebrate birthday dia...even aku ni tengahh takda mood sebab Saif meragam...tapi pergi jugak...and bila MIL tau yang Saif meragam dari pagi die suspek Saif salah urat..kalau bahasa jawa nya "tercengklak"...

Terus bawa Saif jumpa Nenek Manisah (nenek yang urut semua anak MIL aku dari kecil, termasuklah en. hubby aku tu..)...aku macam suspen jugak sebab selalu aku yang berurut..ni Saif ok...baby yg comel, badan yang semakin bambam dan lembut lg tulangya nak diururt..risau...tapi memang tadi 1st time aku tengok baby kena urut..seram okeh!...nenek tu regang2kan badan Saif, siap ade gaye yoga..ditarik sana, tarik sini..maybe jadi ibu memang tak boleh tengok anak dia kena macamtu kot..hehe...Nenek tu kate memang ade salah urat sikit dekat bahu area leher dia tu...aku memang akui la yang malam dia memang tidur tak nak berbantal pun sebab tidur bawah ketiak aku je...kalau jawa kata "ngempeng"..hehe..tu je yang buat dia selesa dan tidur lena..tapi tadi nenek tu tak bagi dah buat macam tu...sebab takut Saif salah urat lagi and bahaya sebenarnye...sebab ada kes baby meninggal sebab mak dia tak perasan Bf baby sambil tidur, and breast die tertutup hidung baby tu.....sian kan...

Dalam setengah jam da siap da sesi berurut...tapi Saif masih meragam....sampaila lepas maghrib...barula dia bertenang sehingga tertidur..mungkin dah penat sangat dan kesan berurut yang buat badan dia selesa..tadi pun cuma terbangun sekali dua...aku tukarkan pampers and baju...bf dia sekejap dan Saif tidur semula..hope sampai ke pagi la dia lena...

Now, 2.24am...Saif tengah lena...aku amik kesempatan update kejap...pasni sambung tidur dengan Saif...

Jumpa lagi!.. 

1 kate-kate semangat:

Empayar Utama said...

Salam kenal.

Biasanya budak kembung perut dan apa yang saya selalu buat - tiap kali lepas mandikan baby saya akan sapu (sapu sahaja tidak urut) sedikit minyak 'Yu Yee' di perutnya. Saya juga sapu di bawah kedua-dua lutut (belakang kaki), belakang betis membawa ke tapak kaki dan saya akan urut perlahan-lahan di situ sambil baby menelentang menghadap saya.

Urat-urat ke perut banyak berada di bahagian kaki. Sambil urut itu kita dapat lihat baby akan senyum melihat muka kita. Cubalah :)

Post a Comment

 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting