21 January 2013

Cubaan Menukar Susu Gagal!!

hasil tangan Lady D at 10:07 AM
Hai mommies semua!...mesti semua da sampai london..aku je yang masih duduk meggedik depan lappy nak update entry pepagi bute ni..(jam menunjukkan 1.40am)...sirius tangan da gatal nak menaip!..(sebab Saif tengah nyenyak tido..heheh)

Seperti yang semua sedia maklum..aku memang xfully bf Saif..means, da bagi die fm...so budget untuk membeli susu telah bertambah..bukan sahaja perlu membeli susu untuk ibu..susu untuk anak juga perlu dibeli..untuk permulaan aku bagi Saif Anmum...and time tu baru dalam rm45 camtu..and baru-baru ni tengok da rm50++..ye..pada mommies lain mesti rase masih murah nak banding dengan mommies2 yang bagi anak mereka S 26 dan etc (susu yang lebih mahal)..tapi untuk mommy budget cam aku nih...terase kemahalannye..sebab harganya naik mendadak...


So, aku kengkononnya...dengan niat yang baik tak nak membazir (alasan...kedekut la tuh) gatal-gatal tangan pergi capai susu yang murah sikit..Dumex Dulac..sebab mak aku kata, dulu-dulu kitorang minum Dumex tu ok je...sihat gak sampai skarang..murah pun murah...huhu..dengan yakin aku grab and pergi bayar...^_^


Minggu pertama Saif bertukar pada Dumex Dulac ok je..sebab aku bagi dia minum sedap je..dia buang air besar pun macam bese..cuma kadang-kadang perut dia kembung...so aku rasa takda problem pape tukar susu die...tapi start last week Saif kerap muntahkan susu tu balik...mungkin dia dapat detect mak dia bagi susu murah!..ahaks!..kantoi dengan anak sendiri..haha..bukan maen lagi anak papa ni tak nak susu murah eh..(kalau bab reject mereject ni memang ikut papa die..hahah)

Percubaan untuk tukar susu Saif gagal...dan tadi aku da beli Anmum balik...agaknya dia nak susu yang dia minum masa dalam perut jugak kot..hehe...tapi aku memang perasan yang susu Dumex Dulac tu agak manis berbanding Anmum...aku tak suka susu manis..adakah Saif juga begitu??...macam-macam si kecik nih...


2 kate-kate semangat:

OmbakBaik said...

dulu anak sulong akak pon minum anmum..sejak 6bln hingga 4thn..mmg agak mahal berbanding dumex or dutch lady..yg baby punye pon mahal kn..tapi sepnjg dhini minum..mmg ok la..awal thn ni tuka susu dutch lady sbb anmum smpi langkah 4 je ade..mmg mula2 dhini asyik tny knape susu rase lain..bile akak rase patot la laen sbb rasenye lebih manis..lame2 minum die ley trima da..
takpe la dik berhabes duet utk anak..yg penting die sihat2 kan.

Lady D said...

Ombak Baik:: tula kak...susu ni skarang mahal kan...saje je ingat nak tukar...tapi bila tukar anmum pn die cam muntahkan jugak..tp xtaula sbb bru hari ke 2 tukar anmum balik..hope esok2 die sesuai balik...mmg la susu yg murah skit mmg rase manis...anmum je xmanis..btol ckp akak..untuk anak kan..xpela berhabis sikit...;)

Post a Comment

 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting