22 October 2012

Checkup for 35 weeks

hasil tangan Lady D at 11:44 PM 6 kate-kate semangat Links to this post
Another check up...kali ni untuk 35 weeks...aku buat check up kat Hospital bersalin UMRA...kat seksyen 13, Shah Alam..kengkonon sebab plan nak bersalin kat situ...so far Hospital UMRA ni rate dia antara termurah diantara semua private hospital..aku akan review kat entry lain nanti ya...check up kat sini ok..sebab nurse sume layan kita baik-baik je..yela..bayar kot...tapi so far bayaran takde la mahal sangat..masih under kemampuan...sebab sekali check up tu paling teruk pon rm100...tu pon sebab ade amik darah untuk hepatitis B la...sebab diorang kata kat klinik kesihatan takde buat...so cik abg yang bayar..hehe

Alhamdulillah..untuk 35 weeks punya progress baby dah dalam kedudukan kepala kat bawah...(and aku berharap sangat dapat bersalin normal)...air ketuban cukup...berat baby pon normal 2.4Kg...da besar da anak mommy...patutla makin rase tak larat...hehe.. cume kali ni aku kena amik darah...untuk hepatitis B screening..macam-macam kan time mengandung ni..semua nak di test..aku dahla takut jarum....tapi pejam je la mata.....huhu...masa nak cucuk nurse panggil cik abang suruh temankan...tapi cik abang aku ni takut darah...so aku ni ok je..die pulak yang pening...comell!..tapi yang tak syok nye..berat aku naik 4KG dalam sebulan..banyaknye..tak sedar kot..sebab makan sedap je kan...lagi-lagi bile cik abang ade..berselera aku makan..hehe...so doktor suruh kurangkan makanan yang berkabohidrat...buah pon kena pilih..durian tak boleh (tapi mengidam ni..), pisang pon tak boleh (ni pon teringin...)

Check up kat sini sekejap je..paling lama pun dalam setengah jam macam tu..tengok keadaan ramai orang ke tak..tapi kebetulan aku pergi weekend tu tak ramai orang pula...so sekejap je....

Lepas check up, aku terus singgah kedai Nursing Mother kat situ...TUJUAN?...nak beli nursing bra je..sebab belum beli langsung...nak beli online macam tak puas hati je sebab tak dapat nak belek-belek...so pergi kedai ni boleh belek, boleh try...pas pilih-pilih..aku grab 2 je pon..sebab cam tak tau nak beli...first time la katakan...aku cakap kat cik abang..nanti next check up boleh singgah beli lagi..hehe..Thanks abang!..sayang sangat!..^_^

ni hasil..

Brand Autumz..aku beli yang underwired..sebab dah biasa pakai yang ada wire...yang ni kalau kat website die dalam RM36.00++..tapi aku beli RM25 je...sebab kedai tu ada sale..

Yang ni pun Brand Autumz..untuk sleep bra..gedik nak beli jugak...tapi bila tengok sebijik cam bra time zaman skola-skola tu...macam spot bra..cuma die longgar...and rasa-rasa kalau beli kat pasaraya biasa lagi murah..hehe..yang ni pon aku dapat RM25  jugak...normal price kat website RM32.00++

Confuse juga nak beli barang untuk first time mommy ni kan...nanti aku share cara nak pilih size untuk nursing bra ni ya...doakan supaya aku rajin untuk menulis...hehe...








 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting