22 September 2011

BUTIK Pengantin PILIHAN Daku

hasil tangan Lady D at 12:32 AM 0 kate-kate semangat Links to this post
Ini adalah part yang paling susah dalam nak buat segala persiapan..mana tak nya..sampai 2 - 3 kali aku and sahabat aku pergi memBRIDAL HUNTING...and adalah dalam 6 butik kami terjah...tu belum yang kami risik-risik melalui email je...antara butik-butik yang kami terjah, calon-calonnya ialah..........jeng3..hehe

1. VISTANA IMPIAN BUTIK PENGANTIN - klik untuk direct link
Owner butik ni adalah Kak Jumie...hehe,( akak sorila ye..buat akak femes di sini..)..okie, beliau sangat  helpful and sangat selesa berurusan dengan beliau..yang penting..harga beliau sangat berpatutan..walaupun baju yang aku nak takde..beliau akan memberi kita option laen..yang pasti menyenangkan hati..

2. ANDAMAN B DUET - klik untuk direct link
Owner butik ni adalah sepaang suami isteri..cikgu lagi..mereka sentiaa memberikan servis yang tiptop, melalui review yang aku dapat daripada previous customer mereka..harga mereka angat2la berpatutan..confirm tak dapat harga macam tu kat tempat lain..so sesape yang BUDJET Oriented..tunggu apa lagi..contact je mereka..=)

3. BUTIK PENGANTIN KASEH COLLECTION  - klik untuk direct link
Butik ni terletak di area Banting..aku dengan sahabat aku punyela berhati tegar sanggup redah ke sana nak cari butik ni..sebab..serius..Gojes gila baju-baju kat sini...mekap pon Gojes..bak kata, semua la gojes..rambang mate kitorang bila sampai sana..tapi pepahamamla ye..ini bukan standard saye,,,,,uuWAAAAA~~..tak sanggup tengok rege..RM..RM..RM..kami pon belah..

4. KUTIQ ANDAMAN  - klik untuk direct link
Perjalanan kami teruskan ke butik ni pula...Owner die Kak Kutiq..beliau pon sangat sporting..peramah and melayan je kami berdue ni..hehe..thanks akak..yang terpenting...baju-baju die super Gojes!!..baju banyak gila..banyak pilihan..tang harga..rate kat sini kira cam rate yang masih mampu..tak mahal, tak murah..

Sampai je kat butik ni..ade budak kecik terkedek-kedek sambut kitorang..comel..terus peluk kaki sahabat aku..hehe..tengok..sampai-sampai je da friendly..akak ni aku tak ingat nama dia..tapi die pon ok...

6. BUTIK PENGANTIN SRI INTAN
Butik ni sahabat aku yang nak singgah...aku sebagai peneman..Owner dia Kak Zura...terletak kat kg. Sijangkang...butik ni ada sediakan servis kanopi skali..so sape-sape nak boleh pergi sana..rate kanopi die pon murah..

sebenarnya..banyak lagi dalam list aku..tapi aku rasa..da cukup kot utk buat pilihan...selepas kepala pening...sakit otak memikir dan menimbang tara antara semua bridal yang aku da survey tu...and selepas mintak pendapat mak and En. tunang...finally...aku decide untuk ambil....jeng3...RAHSIA...tak nak la cakap dulu..nanti tak suprise lak kan...kita TungggUUU~~~

~Selangkah lagi menuju Gerbang Perkahwinan~


 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting