21 April 2014

MERAWAT RAMBUT GUGUR

hasil tangan Lady D at 10:32 AM 2 kate-kate semangat Links to this post
Assalamualaikum u olls!!

Semenjak aku melahirkan anak last year..rambut gugur menjadi-jadi..stress ok..mase tu aku sampai asik g saloon je memendekkan rambut..but tak berhasil pun..rambut tetap gak gugur..encik husben suke bising sebab die tak suka rambut bertaburan di mana-mana..lantai bilik, ruang tamu bilik air and hampir kat semua kawasan latai rumah...hadoi...

Lastly, aku pun pergi saloon untuk buat treatment..and diorang kate rambut aku kat tengah-tengah kepala dah hampir nak botak...takUTTnye!!..then die pun suggest aku untuk pakai Hair Tonic ,  Hair Loss Shampoo by QS, Masque by QS ( Conditioner) and Serum...Alhamdulillah..after 5 bulan penggunaan..rambut gugur aku tak macam dulu lagi...gugur pun satu dua helai je..normal la tu kan..sebab before nii adela dalam segenggam bila gugur tu...time basuh rambut jangan ceritala..memang mengharukan..abis bilik air penuh rambut..then rambut kat tengah-tengah kepala tu dah mula tumbuh da..Alahamdulillah..aku memang puashati!! aku bagi 5 Bintang!!..Korang yang ade problem rambut gugur memang kena cuba..lagi-lagi yang dah pernah melahirkan anak tu...aku sangat faham ape yang korang lalui..kita serupa...;)

Ini la set tu...Tapi yang soft cream balang biru tu...untuk treatment mingguan..kalau korang malas tak yah beli..tapi aku nasihatkan rajinkanla diri u olls untuk dapatkan rambut yang cantik..cewah!!..Boleh cari kat saloon2 seluruh Malaysia..tapi kalau nak beli ngan aku pun boleh..jom wassap laju-laju..

TERDIRI DARI 3 FORMULA RAWATAN:
1. RAWATAN RAMBUT ION/PERM
2. RAWATAN RAMBUT GUGUR
3. RAWATAN KULIT KEPALA

SETIAP SET RAWATAN TERDIRI DARIPADA;

1. Shampoo, 300ml
*penggunaan cuma 2hari sekali

2. Masque (Conditioner), 300ml
*penggunaaan 2hari sekali selepas mencuci rambut , melembutkan rambut.

3. Shine Serum (botol hijau), 120ml
*penggunaan setiap kali selepas mencuci rambut..selepas mengeringkan rambut sapu serum ini dibahagian hujung rambut untuk mengekalkan kelembtan dan kilauan pada rambut. juga mengelakkan rambut bercabang.

4. Soft Cream (balang biru), 500ml
*penggunaan hanya 1 kali seminggu.
*memberi rambut lembapan yg diperlukan ambil membuat rambut menjadi lebih terurus dan sihat.

HARGA : RM120/set

juga boleh dibeli berasingan:
1. shampoo = RM30
2. Masque/conditioner = RM45
3. Shine Serum = RM45
4. Soft Cream = RM45



 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting