03 September 2012

Shopping Baby Stuff untuk yang ke 2 kali

hasil tangan Lady D at 8:11 PM
Assalamualaikum dan Morning!!

Still sibuk menyibuk pasal barang baby...excited kan...pepagi lagi da nak membebel..hehe...

Actually, last weekend..aku sambung shopping barang baby lagi..jangan marah eh..hehe..and da minta izin en Hb (skali lagi rase cam isteri yang baik sangat..eceh!)...tu pn sebenarnye kebetulan je..aku singgah Fiffy store kat area Telok Panglima Garang..then tetibe nampak SALE!!, eh SALE lah!!..hehe..buat2 excited...mase tu pegi dengan mak aku..so die pun melayan je anak die yang da membuyung ni..hehe...then ade la die cam longgok2 baju baby kat luar kedai...aku da excited da..sebab harga pun murah...tapi yang sedihnye aku xbawak cash..nak withdraw ramai pulak kat atm situ..so pasrah je la...nak pakai kad xle pulak...sebab mesin die rosak....mencik!!

So dengan gagahnye...aku pun pegi lagi skali esok harinye....^_^
Tapi, yang longgok2 kat luar tu da xde...WHat the?????....rupenye tu clearance stok sampai hari sabtu jek..xbest kan...nasib la yang sale dalam store tu sampai ahad...sebab ade Mid Year Sale 1 Malaysia....da alang2 aku sampai belilah sikit2...baju, seluar, mitten & booties (tapi cam yang beli online ritu lagi murah..), pastu beli napkin n napkin liner....nak amik tilam bantal sume..mak aku tak bagi...die kate yang tu nanti dulu..takut aku rambang mate lagi kang bile terjah store lain..huhu~..memang mak aku paling memahami..sayang mak!!..

Time nak bayar tu aku buat skali member kad...alang2 kan...add on ke RM10..dapat kad kaler pinkish!!...comel...



and sume barang tu dapat 20% n 50% diskaun...best2..tapi untuk member kad tu normally akan dapat 10% diskaun..so xrugi pun kalau kite buat kad tu kan3...;) ....so total broken for that day RM107 je..baru sikit kan..

and sesi menayang

..
..

::::TadaaAAAA...ni la hasil nya ::::



kat sini bolehla tahan...banyak jugak pilihan warne...tapi aku saje je amik kaler putih sikit...budjet nak nampak suci and bersih gitu...tapi mak aku kate kalau ikut orang dolu-dolu diorang memang akan bawak baju putih untuk baby time pegi spital...tapi aku grab gak kaler peach hijau and oren...campur2la..bagi baby ceria...hehe


With Love,
Mommy Dya

0 kate-kate semangat:

Post a Comment

 

ROAD as A WifE Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Make Money from Zazzle|web hosting